Avicii: ”Det svåraste beslutet i mitt liv”

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

Var nervös inför fansens reaktioner

1 av 5 | Foto: VÄRLDSSTJÄRNA Avicii slog igenom 2011 med låten ”Levels”. Sedan dess har han jobbat med tunga namn som Madonna och Lenny Kravitz och klassats som en av världens tio bästa dj:s de senaste fem åren. Foto

Aviciis besked om att lägga av vid 26 års ålder slog ned som en bomb.

Nu berättar han om sin lättnad.

– Jag känner mig lyckligare än vad jag har gjort på väldigt länge, säger han till Hollywood reporter.

Den svenske DJ:n Tim ”Avicii” Bergling bestämde sig för att gå vid pension vid 26 års ålder, vilket han meddelade sina fans i ett brev på Facebook i slutet av mars. 2016 års turné blir hans sista.

Det var många känslor inför beslutet, säger han till Hollywood reporter.

– Jag var nervös när vi tillkännagjorde det. Mest för att jag skulle verka otacksam. Men jag fått jättemånga sms från vänner i branschen, andra DJ:s och artister, som stödjer mig. Fansens respons har varit otrolig så det har gått mycket bättre än jag trodde, säger han till tidningen.

”Har alltid varit svårt”

I slutet av förra året ställde Avicii in drygt 25 spelningar på grund av hälsoproblem, orsakade av ett hektiskt turnéliv och hårt festande.

Till Hollywood reporter säger Tim Bergling att han kände sig tvungen att sluta turnéra för sin hälsas skull. Han säger att det inte handlar om showerna eller musiken, utan det andra som kommer på köpet med att vara artist.

– Generellt sett är jag en mer introvert person. Det har alltid varit väldigt svårt för mig. Jag sög åt mig för mycket negativ energi tror jag, säger han till Hollywood reporter.

”Det svåraste beslutet i mitt liv”

Avicii säger att han mår väldigt bra efter sitt beslut.

– Jag känner mig glad. Nu känner jag mig fri, som att mitt privatliv har kommit tillbaka och att jag nu kan fokusera på mig själv för första gången på väldigt länge. Det är var uppenbarligen det svåraste beslutet jag har tagit hittills i mitt liv, men än så länge har det lönat sig enormt när det kommer till mitt välbefinnande. Jag känner mig lyckligare än vad jag har gjort på väldigt länge.

Publicerad:

LÄS VIDARE