Låt oss slippa det här igen…

Så få Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus får Metal All Stars

Det finns en positiv sak med det här fiaskot.

Med tanke på att den stora hårdrockpubliken har vänt spektaklet ryggen lär vi slippa liknande stolligheter här i fortsättningen.

Jag stödjer detta helhjärtat.

Du vet att något är ytterst märkligt när merparten av uppsnacket inför en konsert handlar om vem som inte kommer, i stället om de som sedermera dyker upp på avsedd tid och plats.

Därför är det ganska talande att ett gäng Metal All Stars – bland andra Joey Belladonna och Udo Dirkschneider – i TV4:s ”Nyhetsmorgon” i förra veckan valde att framföra Rolling Stones ”You can’t always get what you want” som presentation för detta så kallade superpaket.

Orimliga dragplåster

För nej, här handlar det inte om vad du önskar, utan om det som i slutänden erbjuds. Inte nog med att paketturnén ursprungligen såldes in med de orimliga dragplåstren Tom Araya och Rob Halford – på vägen till Sverige har den även av en eller annan anledning tappat Phil Anselmo, Cronos, Nick Menza och nu senast Vince Neil.

Så mycket för den utlovade stjärnsmällen.

Jag får erkänna att jag känner sympati för dem som ändå löper linan ut. Applåderar Max Cavalera, rultig och glad, som inte bara gästar Shadows Fall-Brian Fair i Slayers ”Raining blood” utan även gör ett eget set med trevligt Sepultura/Soulfly-material. Och bjuda de flesta andra medverkande på att de gör sitt bästa av det ”Badrock”-liknande konceptet.

De kämpar ju på. Och låtarna är i alla fall genomgående bra, om än ospännande och förutsägbara.

Krogshowparad

Men de kräver också placeras i ett sammanhang som håller. Inte radas upp i en krogshowsparad som mynnar ut i att Zakk Wylde – överstyvt jätteduktigt, så klart – drillar sönder Black Sabbath-kvartetten ”Into the void”, ”N.I.B.”, ”Fairies wear boots” och ”War pigs” med oändliga skalövningar. Jag betackar mig liknande jippon fram­över.

Metal All Stars

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Hovet, Stockholm.

Längd: Cirka två timmar och 45 minuter. Publik: Strax under 2 500. Bäst: Artisternas engagemang. Sämst: Ovärdigheten.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN