Brödrafejden tvingade dem att bryta upp

MUSIK

Bråken fick Carl & Victor Norén att lägga Sugarplum Fairy på is

Foto: SATSAR SOLO Carl Norén släppte nyligen sitt debutalbum ”Owls” efter att Sugarplum Fairy tagit en paus.

I skuggan av Oasis kollaps har Sverige fått sin egen brödrafejd.

Carl och Victor Norén har lagt Sugarplum Fairy på is.

– Jag ville göra ärlig musik, säger Carl Norén.

Efter tio år med Borlängegruppen Sugarplum Fairy släpper Carl Norén solodebuten ”Owls”. Skivan behandlar uppbrottet från hemstaden och brodern Victor Norén, den andra drivande kraften i Sugarplum Fairy. Första singeln heter det ”The anger”.

– Det är ilska över att vara arg och bitter. Arg för att man bråkade med folk i bandet, vi hade inte lika bra kontakt längre, säger Carl Norén.

Tyskland blev droppen

Problemen som ledde till splittringen startade i Tyskland. Efter att bandet haft stora framgångar i landet ville det tyska skivbolaget satsa på en mer kommersiell lansering. Det blev början på slutet.

– Lillbrorsan var med, han tyckte att det kommersiella var kul att göra. Då blev det så att vi inte kom överens om hur musiken skulle låta. Jag ville göra ärlig musik.

Resultatet blev att Sugarplum Fairy lades på is och båda bröderna började med varsitt soloprojekt. Carl med en klassisk gitarrbaserad solodebut i eget namn. Victor med projektet Viktorious.

Kan återförenas

– Han gör den grejen som tyskarnas idé var. Jag respekterar det men det är en kommersiell grej och kan inte ha samma trovärdighet som när en artist producerar och gör det själv, säger Carl.

Trots tidigare slitningar så är inte hoppet för en återförening helt ute.

– Det fanns en stund när jag trodde att vi skulle splittras, när jag och brorsan inte snackade så mycket. Ett tag kände jag att jag kunde köra Sugarplum själv utan Victor om det skulle vara så. Men sen spelade vi på Peace and Love-festivalen och efter det har vi sagt att så fort vi får feeling så gör vi en skiva.