Justin Bieber

1D. ’Bieber vet inte vad han pratar om’

Av: 

Petter Larsson

MUSIK

EXKLUSIVT: Nöjesbladets Petter Larsson träffar One Direction i London

LONDON. Justin Bieber hånade One Direction – för att de släpper nästa album samtidigt som han.

Nu slår pojkbandet tillbaka.

– Bieber har ingen aning om vad han pratar om, säger Liam Payne till Nöjesbladet.

När det stod klart att både Justin Bieber och One Direction skulle släppa sina nästa album den 13 november i år var Bieber inte sen med att håna sina konkurrenter. Han filmade sig själv med en förskräckt blick och skrev på Snapchat: ”Minen man gör när man kommer ut med ett album samma dag som Justin Bieber”. Och häromveckan gick kanadensaren till attack mot gruppen, som han menade bara hade lagt albumsläppet på samma dag för att få uppmärksamhet.

– De är inte direkt ute på vägarna mycket, men vi pratar om dem nu, så det ger dem lite promotion, eller hur? Sa Bieber i en intervju med nyzeeländska The Edge.

– Jag tror att det var taktik från deras sida eftersom mitt releasedatum kom först.

Handlar texten om Taylor Swift?

När Nöjesbladet möter ena halvan av det brittiska pojkbandet i London så slår de tillbaka mot påhoppen.

– Han sa att vi gjorde det för att få uppmärksamhet. Men han sa också att vi inte var ute på vägarna och vi har varit ute på turné de senaste tre åren, så han verkar inte ha någon aning om vad han pratar om, säger Liam Payne, 22.

– Det känns som att han är mer fokuserad på det än vad vi är. Vi vill bara få ut vårt album och se vad som händer. Folk säger saker hela tiden. Vi kan bara hoppas på att han inte menar det.

Och Bieber inte den ende världsartisten som kan få anledning att bli upprörd av One Directions femte album, ”Made in the A.M.”. Låten ”Perfect” på skivan ryktas nämligen handla om Harry Styles ex Taylor Swift, 25.

I texten, som skrivits av Harry och Louis, frågar sångaren sig om han ”bara var någon att skriva ’göra slut-låtar’ om” – vilket kan ses som en känga till amerikanskan som är känd för att göra låtar om sina ex. I ”Perfect” finns också en del andra blinkningar till Swifts låt ”I wish you would”.

Liam och Louis vill varken dementera eller bekräfta att låten inspirerats av Swift. Men medförfattaren Louis säger:

– Alla skriver från egna erfarenheter så det är givetvis inte en helt galen grej om det skulle vara på det viset.

Så den skulle kunna handla om Taylor Swift?

– Ja, och även om det skulle göra det så är det fortfarande en grym låt, säger Liam.

”Viktigt att hålla ihop”

Ända sedan gruppen slog igenom i brittiska ”X factor” för fem år sedan har de toppat listor, vunnit priser och fyllt arenor över hela världen. Men 2015 har varit ett tufft år för Liam, Louis, Harry och Niall, som fått se den femte medlemmen Zayn Malik, 22, lämna gruppen. Det märks också på nya plattan, menar de.

– Denna skiva handlar mer än något om vår resa tillsammans. Den är väldigt starkt förknippat med tiden när allt detta hänt, säger Liam, och får medhåll av Louis.

– Jag tror att det är ganska uppenbart för alla att det är i hårda och känsliga tider som dessa som det är viktigt att hålla ihop och det gjorde vi. Vi satt ner och hade ett långt snack om det och alla hade fortfarande samma ambitioner, så vi sa att vi kör på det, säger han.

Nästa år väntar dock nya äventyr för flickidolerna som sitter i en soffa och dricker lite öl mellan intervjuerna. Louis ska bli pappa – och i mars tar gruppen en paus.

– Vi ser fram emot att spendera lite tid med våra familjer och vänner, hänga i våra hus och göra lite vanliga grejer, säger Louis.

Utöver ”lite vanliga grejer” och blivande faderskap så har Louis redan startat ett skivbolag som han ska jobba med. Samtidigt väntas Harry Styles, 21, pröva lyckan i Hollywood medan Liam Payne och Niall Horan kommer att satsa på solokarriärer. Ändå menar de att det absolut bara handlar om en paus – och inte om något definitivt uppbrott.

– Ja, det bästa med uppehållet är att vi kommer att få mer tid på oss att skriva musik, säger Liam.

– Så fort vi får en paus så kommer vi att börja skriva på nästa album. Så vi har helt klart en stor förhoppning om att komma tillbaka. Vem vet när det kommer att hända, men när det sker så kommer det att finnas en massa musik väntandes.

Liam och Louis om...

…att det i förra veckan såg ut som att de kysstes på scen under en konsert i Birmingham: – Vad det egentligen handlade om var att vi lutade oss fram för att prata med varandra och vi gick åt samma håll. Det är som i en klubb, när man tvingas prata i varandras öron, säger Louis.

Liam lägger till: – Vi kysser bara varandra bakom stängda dörrar, vi gör inte det där på scen.

…vad de har längtat efter att göra när gruppen tar paus: – Vi skulle vilja planera en grabbresa tillsammans, för vi har turnerat så länge men ändå inte festat mycket, så vi kommer nog att åka och festa någonstans, säger Liam.

…att mycket av albumet ”Made in the A.M.” skrivits och spelats in under sena nätter: – Jag minns att när jag spelade in den sista låten, ”Never enough”, så var jag vid ett tillfälle tvungen att skrika: ”Come oon!” Men klockan var fyra på morgonen och vår tränare, som är med på turnén, låg i rummet intill och han skulle upp och träffa Harry klockan 7. Och så står jag och skriker i rummet intill. Det var inte speciellt schysst, säger Liam.

”Perfect” vs ”I wish you would”

Raderna som får folk att tro att ”Perfect” har referenser till till Taylor Swifts ”I wish you would”

Ur låten ”I wish you would” från Swifts skiva ”1989”:

”It’s 2am in your car/

Windows down, you pass my street/

The memories start/”

Ur låten ”Perfect” på One Directions skiva ”Made in the A.M.”:

”If you like when I’m driving with the windows down/

If you like going places we can’t even pronounce/

If you like to do whatever you’ve been dreaming about/

Baby you’re perfect/”

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Nordic Nest

Publisert:

LÄS VIDARE

Stor guide: albumen att se fram emot 2019

ÄMNEN I ARTIKELN

Justin Bieber

One Direction

Liam Payne

Louis Tomlinson

Taylor Swift