Docklands

Ravefestivalen Docklands ställs in

Av: 

Dante Thomsen

MUSIK

”Kan inte ha kommit som en chock”

Den legendariska raveklubben Docklands kommer inte att återuppstå. Festivalen, som skulle börja om tre dagar, ställs in. För en vecka sedan kom beskedet att även systerfestivalen Dans Dakar läggs ner.

Det skulle bli en storstilad comeback för den klassiska raveklubben Docklands, som fyller 20 år i år. Nu meddelar arrangören att festivalen ställs in.

– Det är med stor sorg och frustration jag skriver dessa rader. Kan lugnt säga att det är den sämsta dagen i mitt liv, skriver grundaren Anders Varveus på Facebook.

Docklands Reborn skulle gå av stapeln den 20-22 augusti. Anledningen att festivalen nu ställs in tre dagar innan öppning beror på att festivalen inte fått tillstånd av Nacka kommun.

”Obeskrivligt ledsamt”

– Det är obeskrivligt ledsamt för alla som volontärat, bidragit, längtat och sett fram mot att mötas i vårt kärlekstempel, skriver Anders Varveus och fortsätter:

– Vi har varit tillmötesgående mot kommunen på alla sätt och det finns inga objektiva skäl till att stoppa arrangemanget. Detta är ett djupt kränkande beteende och en bekräftelse på den totala rättsosäkerhet som råder.

”Kan inte ha kommit som en chock”

Sam Carlsson är presskontakt på Nacka kommun och han beskriver Anders Varveus inlägg som ”en sanning med modifikation”.

– Det är polisen som utför tillståndet, däremot är vi en remissinstans när det gäller buller. Vi har gett tillstånd till att de får ha sitt arrangemang till klockan 03.00 på natten, det har vi inga problem med. Men de har sökt tillstånd för att ha en aktivitet hela natten, säger han och fortsätter:

– Även med de bulleråtgärder som de har vidtagit kan vi inte ge tillstånd att ha ett evenemang efter 03.00. Det är ju tämligen normalt att inte göra det i ett bostadsområde.

Han anser också att inlägget är orättvist formulerat.

– Vi hade jättegärna sett att de hade sitt evenemang där om de hade uppfyllt kraven, säger han och tillägger:

– Vi hade meddelat det här långt tidigare, det kan inte ha kommit som en chock för dem.

Dans Dakar också inställt

För exakt en vecka sedan kom beskedet att systerfestivalen Dans Dakar också lägger ner. Biljetterna skulle trots det vara giltiga till Docklands men nu blir alltså inte det heller av.

Festivalarrangören har inte kunnat svara på huruvida biljettköparna ska få sina pengar tillbaka.

Inte heller de som köpt biljetter till Docklands kan räkna med att få några pengar tillbaka.

– Redan sålda biljetter kommer att gälla på den öppningskväll som vi fortfarande aktivt jobbar med att få till. Om du har biljett till Docklands men vill få dina pengar tillbaka ser vi ingen annan möjlighet än att ni vänder er till Nacka kommun för att begära tillbaka pengarna för den biljetten, skriver Docklands på sin Facebook-sida.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Docklands

Nacka

Dans Dakar