Hives-sångaren: ”Kate Moss stötte på mig”

Howlin’ Pelle Almqvist om flörtiga minnet

avRebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

När ”Breaking news” får besök av The Hives-sångaren Howlin’ Pelle Almqvist, ber programledarna om en Kate Moss-anekdot.

De får en rätt ordentlig.

Howlin’ Pelle Almqvist, 38, berättar för kvällens ”Breaking news”-gäst Little Jinder och programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, hur det var när han träffade supermodellen Kate Moss.

The Hives är som bekant ett av de svenska rockbanden som har gjort succé både utomlands och hemma.

Hives-Pelle: ”Kate Moss var med The Clash”

Då ”Walk idiot walk”-bandet för ett antal år sedan var i England för att ta emot priser på en musikgala – troligen NME Awards 2003 – träffade de det legendariska rockbandet The Clash, som var där för att hyllas för sin karriär.

– Vi var med The Clash. Och Kate Moss var med The Clash. Hon var rejält gravid, berättar Howlin’ Pelle i Kanal 5-studion.

”Hon stötte på mig”

Därefter tar berättelsen en något oväntat twist.

– Och som jag förstår det så stötte hon på mig. Så uppfattade jag det ganska tydligt. Men det här är ju upp till henne att säga. Ni får ringa henne, säger Howlin’ Pelle om mötet med Kate Moss.

Om det blev någon romans av vibrationerna i luften? Nej.

– Det kändes inte som att jag kunde göra så mycket av det. Jag var inte singel. Det var lite stökigt, alltihop, säger Howlin’ Pelle i ”Breaking news”.

The Hives är aktuellt med några konserter framöver, bland annat i Åre och London. Nyligen kunde Nöjesbladet återge från en NME-intervju att bandet har nya låtar, men för svårt att välja riktning för nästa skiva.

Howlin’ Pelle kan gå solo

Frontmannen Howlin’ Pelle Almqvist överväger därför att spela in ett soloalbum 2017.

– Jag kommer göra något slags album i år. Jag vet inte vad det ska bli, men jag behöver få ut musik … det kan bli ett soloalbum, sa Almqvist till NME.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM