Håkan Hellström satsar på fotbollen

MUSIK

… i annan klubb än favoriten Gais

1 av 2 | Foto: Fotbollsfan Håkan Hellström på GAIS-Syrianska 2011.

Vad har Håkan Hellström för sig i vår?

Han byter gitarren mot en fotboll i ett division 5-lag.

På fotbollsplanen ses artisten som ”en vanlig gubbe i laget”.

Håkan Hellström har aldrig hymlat med sin kärlek för fotboll. Han har själv sparkar en del boll och hyllar favoritlaget Gais i sin låt ”Gårdakvarnar och skit”.

Nu visar det sig att rockstjärnan har börjat ta fotbollen på lite mer allvar. Han är numera back i division 5-laget FC Linné i Göteborg, skriver musiksajten Gaffa.

Spelar matcher med laget

Hellströms fotbollssatsning bekräftas på lagets sajt. Han ska bland annat ha spelat match mot Mölnlycke den 11 april – som slutade med en förlust.

Linné-forwarden Jesper Strand bekräftar att Hellström är med i laget, för flera medier. Men artisten har bett honom att inte göra en stor grej av det.

”Vilken spelare som helst”

Hur sköter sig då Ullevis rockrekordhållare i FC Linné? Det vill inte fotbollskollegan berätta, med tanke på Hellströms vädjan, men han försäkrar GT om att artisten inte får någon specialbehandling på planen.

– Han är en vanlig gubbe i laget … Han är som vilken annan spelare som helst. Det finns andra spelare i laget som jag värderar högre, som har kommit från högre divisioner, säger Jesper Strand till GT.

ARTIKELN HANDLAR OM

GAIS

Fotboll