Patrik Isaksson kung av Danmark

Publicerad:
Uppdaterad:

Big Brother-stjärna gjorde danska covers blev listetta

Patrik Isaksson är kung i Danmark.

Han är 1:a på singeltoppen.

Med hjälp av en kändis från ”Big Brother”.

Foto: Martina Huber
Ny dansk etta Tillsammans med såpakändisen Christian Brøn ligger Patrik Isaksson etta på danska singeltoppen, med "Tilbage hvor vi var" "Ruta 1" på ren svenska. "Christian har gjort en Patrik fast i Danmark", säger Isaksson om sin duettpartner.

I förra veckan släpptes singeln ”Tilbage hvor vi var” i Danmark. Den här veckan har den gått rakt in på förstaplatsen på danska singeltoppen. En låt som för svenska öron kanske låter bekant. I Sverige heter den ”Ruta 1” och sjungs ensam av Patrik Isaksson.

Spelade in en av Patriks låtar

På ”Tilbage hvor vi var” sjunger Patrik Isaksson duett med Christian Brøn. I Danmark mest känd för att han var med i ”Big Brother” i 77 dagar innan han tröttnade och helt enkelt lämnade huset.

Bland det första han gjorde efter att han kommit ut ur huset var att spela in en cover på Patrik Isakssons ”Du får göra som du vill”. På danska blev det ”Du kan gøre hvad du vil” och singeln slog nyligen danskt rekord med 15 veckor som 1:a på topplistan.

Gör en ”Patrik” – fast i Danmark

– Det var häftigt. Jag såg Christian uppträda på en gala och alla sjöng med. Det är exakt samma version som min, men med dansk text. Fast jag förknippar den ändå mest med mig själv, säger Patrik Isaksson.

Christian Brøns nådde toppen med hjälp av Patrik Isaksson, så när ”Du kan gøre hvad du vil” började dala visste han var han skulle hämta en ny vinnande låt.

– Han gör en Patrik, fast i Danmark, säger Patrik Isaksson.

Den här gången blev det alltså en duett i stället. På ”Tilbage hvor vi var” sjunger Patrik Isaksson på svenska och Christian Brøn på danska.

Först nu lanseras Patrik i Danmark

Patrik Isakssons första skiva släpptes aldrig i Danmark, skivbolaget trodde helt enkelt inte på honom där.

Fast nu ska det bli bättring. Hans nya skiva ”Tillbaks på ruta 1” kommer till Danmark.

Har Christian Brøn banat väg för dig?

– Det känns lite så. Alla frågar honom vem jag är, säger Patrik Isaksson.

Dennis Larsson

Publicerad: