Selena Gomez sjuk – tvingas till lång vila

MUSIK

Sverigespelningen i fara

1 av 5 | Foto: AP
Selena Gomez.

Världsstjärnan Selena Gomez mår inte bra.

Därför tar hon en paus och rensar kalendern för resten av året.

– Jag vill fokusera på min hälsa och lycka, säger hon till People.

Artisten Selena Gomez, 24, har sedan maj i år rest runt i världen med sin turné ”Revival tour”. Men har nu beslutat att ta en paus.

Popstjärnan lider av en inflammationssjukdom som innebär att immunförsvaret angriper den egna kroppen. Sjukdomen gör dessutom att artisten lider av ångest, panikattacker och depressioner. Det berättar hon för tidningen People.

–  Jag vill fokusera på min hälsa och lycka och har beslutat att den bästa vägen framåt är att ta lite ledigt, säger hon till tidningen.

Ställer in i Globen?

Enligt en källa nära Gomez har artisten rensat sin kalender för resten av året.

– Hon känner sig lättad över att hon nu kan känna efter varför hon har mått som hon gjort. Hon är optimistisk inför framtiden, säger källan till People.

Det betyder att världsstjärnans spelning i Globen i Stockholm den 12 oktober är i fara. Men än har inte arrangören Live nation bekräftat något.

 "Vi har inte fått någon information om detta ännu från artistens håll. Så än så länge har vi inte hört något annat än att det blir av, det är det enda jag kan säga i nuläget", skriver konsertarrangören Live Nations presskontakt Kristofer Åkesson till TT.

Får stöd från vd

Via People passar hon även på att tacka fansen för allt stöd hon har fått.

– Ni vet hur speciella ni är för mig, men jag måste ta mig igenom detta för att bli bättre. Jag vet att jag inte är ensam och jag hoppas andra uppmuntras till att ta itu med sina egna problem, säger hon.

Och stöd får stjärnan också från annat håll. Kenneth M. Farber, vice vd på organisationen Lupus research alliance säger följande till tidningen:

– Vi är så stolta över Selena för att hon tar hand om sig själv och sätter ljus på den ibland missförstådda sjukdomen.

ARTIKELN HANDLAR OM