Det lyfterrr!

Foto: VILKEN "BOTTEN" Timbuktu var antagligen så uppåt att det bara inte gick att lira ”The botten is nådd”. I stället svängde Damn! i gång rent fabulöst – och publiken studsade upp från all eventuell bakfylla.
MUSIK

Det är Hultsfredsfestivalens sista eftermiddag, hett som i öknen och Timbuktus enda spelning i år tillsammans med bandet Damn!.

Som upplagt för festivalklimax.

Men deras monumentala succé på festivalen i fjol är aningen för färsk för att samma upprymda stämning ska infinna sig i år. Till och med ”Timbuk” själv – för dagen ”rostig i rören” och klunkar därför i sig ren olivolja – säger flera gånger att de med nästa låt ska ”lyfta spelningen på allvar”.

Kompar rent fabulöst

Damn! är ett fabulöst liveband, med blås, elorgel och dj.

De hottar upp Timbuktus hitkatalog med basgångar och riff ur kända hiphoplåtar. ”Gott folk”, med den enkla integrationsidén att ju mer vi umgås desto bättre förstår vi varandra, går plötsligt över i Busta Rhymes ”Woo hah”. Rockbjörnsvinnande låten ”Alla vill till himlen (men få vill ju dö)” glider effektivt in i Real 2 Reals bastunga ”I like too move it”.

Då hoppar den gigantiska publiken, trots värmeslag och bakfylla.

Men även om inte den där riktiga schvungen högt upp i luften kommer så är vi ständigt nära brytpunkten.

Kanske som närmst i ”Det löser sig”, där publiken oavsett landsdelstillhörighet med skorrande ”r” och diftonger skrålar hoppfullt: ”Det kommer orrrrdna saij, det görrr det alltid”.

Timbuktu & Damn!

Läs mer:

ARTIKELN HANDLAR OM