Rage Against The Machines basist ber om ursäkt – för Limp Bizkit

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

”Jag mår riktigt dåligt över det”

1 av 5
Fred Durst i Limp Bizkit.

När Rage Against The Machine släppte sitt hyllade debutalbum inspirerade de en helt ny genre – rapmetal.

Nu ber bandets basist Tim Commerford om ursäkt.

1992 släppte Rage Against The Machine sin legendariska debutskiva med klassiska låtar som ”Killing in the name” och ”Know your enemy”. Det blev startskottet för den nya genren rapmetal – med band som Korn och Limp Bizkit som sålt över 40 miljoner album.

I en intervju med Rolling Stone visar nu Rage Against The Machines basist Tim Commerford sin avsky för genren han var med och grundade.

– Jag ber om ursäkt för Limp Bizkit, det gör jag verkligen. Jag mår riktigt dåligt över att vi inspirerat sådan skit. De finns inte kvar dock, det är det vackra. Det finns bara ett band kvar och det är Rage och så som jag ser det är vi de enda som betyder något.

Turnerar fortfarande

Tim Commerford verkar dock inte ha koll på att Limp Bizkit, som bildades 1994, fortfarande turnerar. Bandets senaste platta ”Gold cobra” släpptes 2011 och sedan flera år tillbaka har bandet arbetat på en uppföljare. Under en konsert förra året spelade dessutom Limp Bizkit en cover på ”Killing in the name”.

– Det här är dedikerat till rap-rock-bandet som startade det här, sa frontmannen Fred Durst från scen.

Enligt Rolling Stone har Limp Bizkit spelat låten över hundra gånger.

Splittrades för 15 år sedan

Redan år 2000 visade Tim Commerford hur illa han tycker om Limp Bizkit. Limp Bizkit vann nämligen över Rage Against The Machine i kategorin ”Best rock video” vilket fick Tim Commerford att i protest krascha scenen och klättra upp i dekoren och skrika samtidigt som Fred Durst försökte hålla sitt tacktal. Samma år splittrades Rage Against The Machine. 2007 återförenades de dock för ett antal konserter 2007. Senast de spelade live var 2011.

Publicerad: