Countrylegenden död – blev 67 år gammal

avNatalie Demirian

1 av 4
”Rose garden” 1970 var Lynn Andersons stora hit.

Lynn Anderson har dött.

Dödsorsaken är hjärtstillestånd, skriver Fox News.

Countrylegenden blev 67 år gammal.

Lynn Anderson gick bort på torsdagen.

Enligt ett uttalande från familjen avled countrylegenden vid ett sjukhus i Nashville, Tennessee, och hennes presstalesperson berättar att dödsorsaken är hjärtstillestånd, skriver Fox News.

Hon hade varit inlagd på sjukhus för lunginflammation efter att hon kommit hem från en semester i Italien, skriver TMZtmz.

Lynn Anderson blev nationellt känd i USA som ung sångerska i ”The Lawrence Welk show” mellan 1967 och 1969 och fick kort därpå ett skivkontrakt.

Succé med ”Rose garden”

Störst succé gjorde hon med låten ”Rose garden” som 1971 gav henne en Grammy för bästa prestation av en kvinnlig countryartist och toppade den amerikanska countrylistan.

– Den var populär eftersom den berörde kring känslor. Det var helt rätt i tiden. Den kom ut precis när vi kom ut ur Vietnam-åren och många människor försökte återhämta sig, sa hon då i en intervju med AP.

– Låten slog fast att man kan göra någonting av ingenting. Den passar mig bra och jag kommer att vara stolt över att vara kopplad till den tills jag dör.

Spelade för presidenter

Anita Lindblom sjöng in en svensk version av låten, ”En dans på rosor”, 1971.

Lynn Anderson har spelat för presidenter som Nixon, Ford, Carter och Reagan och var bland annat också med i några avsnitt av ”Starsky and Hutch”.

Bland hennes andra hits finns ”Rocky top”, ”You're my man” och ”Top of the world”.

Lynn Anderson blev 67 år gammal och efterlämnar sin partner Mentor Williams och tre barn.

ARTIKELN HANDLAR OM