Kämpade mot cancern – blev 33 år gammal

avDante Thomsen

MUSIK

Indiepopgruppen i sorg efter dödsbudet

1 av 4

Det skotska indiebandet Camera Obscuras keyboardist Carey Lander har förlorat kampen mot cancern.

Hon blev 33 år gammal.

2011 diagnostiserades Carey Lander med en aggressiv form av skelettcancer i benet. Så sent som i augusti ställde Camera Obscura in flera spelningar för att keyboardisten skulle kunna genomgå sin behandling.

I dag förlorade hon förlorat kampen mot sjukdomen.

– Det är med stor sorg som vi delar med oss av den ledsamma nyheten att Carey är död. Hon somnade in fridfullt i morse på grund av sin sjukdom. Vi har förlorat vår vän och en bandmedlem. Våra djupaste sympatier går till hennes partner Kenny och till hennes familj och vänner, skriver Camera Obscura på Facebook.

Samlade in hundratusentals kronor för cancerforskning

I augusti startade Carey Lander en kampanj för att samla in pengar för cancerforskning och för blott fyra dagar sedan nådde insamlingen målet på drygt 630 000 kronor. Camera Obscura kommer att fortsätta samla in pengar till kampanjen.

– Det är förmodligen för sent att hjälpa mig men det vore fantastiskt om vi kunde upptäcka något som gör att barn inte behöver gå igenom så hemsk behandling och få en bättre chans att överleva i framtiden, har Carey Lander tidigare sagt om kampanjen.