Iron Maiden-sångaren i smärtor efter operation

Av: Ann Edliden

Publicerad:

Bruce Dickinson hade tumör i tungan

1 av 3
Tumör i tungan Strax före jul gick Bruce Dickinson till doktorn för en rutinkontroll och det var då som en tumör hittades i hans tunga. Iron Maiden räknar med att han blir friskförklarad i maj.

Bruce Dickinson, sångare i Iron Maiden, har opererat bort en tumör i tungan.

Stjärnan tros bli helt återställd men har haft ”enorma smärtor och obehag” enligt managern.

På sin hemsida tackar Iron Maiden fansen för deras stöd.

Iron Maiden-sångaren Bruce Dickinson, 56, avslutade en sju veckor lång strålbehandling i mitten av februari. Det var strax innan jul som Dickinson gick till doktorn för en rutinkontroll och tungtumören hittades. Nu tackar bandets manager Rod Smallwood fansen för stödet i ett uttalande på hemsidan.
”Bruce har bett mig tacka för det otroliga stödet och alla välgångsönskningar. Han har haft en lång period med enorm smärta och obehag. Han behöver återhämta sig och svullnaden kommer att gå ner under ett par månader. Det är inte förrän han genomgått en undersökning som vi vet om cancern är helt borta. Men prognoserna är mycket goda och läkarna optimistiska. Vi kommer att uppdatera er någon gång mot slutet av maj.”

Hintade om ny skiva

Bruce Dickinson anslöt till Iron Maiden 1981. Året efter släpptes det legendariska albumet ”The number of the beast”. 1993 lämnade Dickinson gruppen för att fokusera på sin solokarriär. Men sex år senare återförenades han med bandet.

2014 gav sig Iron Maiden ut på en Europaturné. I slutet av juni uppträdde de på Bråvallafestivalen utanför Norrköping. När turnén avslutades med en spelning på Sonisphere-festivalen några veckor senare hintade Dickinson om att en ny skiva kan vara på gång.

Publicerad: