Lundell gör två album

MUSIK

30 år som artist - släpper två skivor, en bok och åker på stor sommarturné

Foto: PRODUKTIV JUBILAR Ulf Lundell firar i år 30 år som artist och gör det med att släppa resten av sin cd-trilogi efter "Ok baby ok".

Ulf Lundell fyller 30 år som skivartist.

Nu ger han fansen ännu fler skäl att fira.

Rockikonen släpper inte mindre än två nya album i år - och åker på en stor sommarturné.

1975 släppte Ulf Lundell debuten "Vargmåne" och slog snabbt igenom med låtar som "Sextisju, sextisju" och "Stockholm city".

30 år och ett otal album och turnéer senare är det nu dags för kalas. Dessutom får Lundell-fansen flera nya anledningar att fira i år.

Aftonbladet kan i dag avslöja att rockstjärnan sedan en tid arbetar på en cd-trilogi med nytt material. Den första delen - "Ok baby ok" - släpptes i november förra året och enligt Ulf Lundell är planen att både del två och del tre ska släppas under 2005.

I maj kommer den första skivan, som går under titeln "Högtryck".

I september släpps den avslutande delen "Lazarus".

På sommarturné

Som Aftonbladet tidigare berättat är det också klart att det blir en omfattande sommarturné däremellan. Men om - och i så fall på vilket sätt - Lundell tänker uppmärksamma sitt jubileum under året är ännu oklart.

Omedelbart efter förra skivsläppet gick Lundell in i studion och i februari väntar ytterligare inspelningstid för de kommande skivorna.

Samma band

Troligen använder han sig även den här gången av det band som utgjorde stommen på "Ok baby ok": Janne Bark (gitarrer), Jens Frithiof (gitarrer), Marcus Olsson (keyboards), Surjo Benigh (bas) och Andreas Dahlbäck (trummor).

Men dubbla skivsläpp och turné är ändå inte allt som väntar.

Samtidigt arbetar han nu på sin elfte roman, som också den har planerad release under året.

Romanen har fått titeln "Värmen" och utgör den tredje och avslutande delen i romantrilogin som inleddes med "Saknaden" och "Friheten".

Ulf Lundell har bekräftat uppgifterna för Aftonbladet, men avböjer ytterligare kommentarer.

Diskografi 1975- 2005

Björn Solfors