Så här ser Madonnas skiva ut

MUSIK

Sverigeaktuella stjärnan släpper ny låt – och samling

1 av 3 | Foto: Madonna valde att ännu en gång arbeta med svenska musikvideoregissören Jonas Åkerlund när videon till nya singeln ”Celebration” skulle spelas in.

Madonna intar Ullevi nästa vecka.

Men redan den 3 augusti släpps popdrottningens nya singel ”Celebration”.

I september kommer även ett nytt samlingsalbum med världsstjärnan.

Hon har spottat ur sig hitsingel efter hitsingel. Sålt över 200 miljoner exemplar av sina album. Popikonen Madonna turnerar just nu runt i Europa med sin ”Sticky and Sweet”-turnén.

I går spelade hon i Oslo och den 8 och 9 augusti intar hon Ullevi.

Samlade hits

Bland alla hitlåtar på popdrottningens repertoar som kan tänkas spelas finns det en chans att Göteborgspubliken får avnjuta hennes nya singel ”Celebration”, som släpps redan på måndag.

Låten är producerad av Madonna och den brittiske musikproducenten och dj:n Paul Oakenfold. De båda har tidigare bland annat gjort ”Give it to me” tillsammans. I slutet av juli släpps även flera klubbremixar av ”Celebration”.

Videon till ”Celebration” har precis spelats in i Italien och är regisserad av Jonas Åkerlund som tidigare bland annat regisserade Madonnas ”Ray of light”.

Den 28 september släpps även ett helt nytt samlingsalbum som sammanfattar den 50-åriga världsstjärnans karriär. ”Celebration – the ultimate compilation of Madonna songs” är en dubbel-cd med popdrottningens samlade hits.

En till ny låt

Förutom ”Celebration” innehåller den ytterligare en ny låt som nyligen spelades in i New York.

– Det är det enda samlingsalbumet som sammanfattar hela hennes fantastiska musikkarriär. Jag vet inte exakt än vilka låtar som kommer att vara med på albumet. Men med tanke på hur många hitsinglar hon har i bagaget kan vi vänta oss allt från ”Like a Virgin” till det senaste, säger Helene Wigren på Warner Music.

Skivomslaget till ”Celebration” är designat av popkonstnären Mr Brainwash.