Whitney är redo för comeback

MUSIK

Nöjesbladet fick en exklusiv förhandslyssning av sångerskans nya låtar

1 av 3 | Foto: Whitney Houstons nya skiva har tagit tre år att spela in. I London spelades låtarna upp för första gången i går.

LONDON. Efter flera år i djupt drogberoende gör Whitney Houston, 45, comeback.

Med hjälp av bland andra Alicia Keys har hon spelat in ett nytt album. Nöjesbladet fick en exklusiv förhandslyssning av det i går kväll.

– Jag tänkte dra mig tillbaka och sälja jordgubbar med min dotter, men det blev inte så, säger Whitney Houston och ler.

Låtarna på det nya albumet spelades för första gången upp i London i går. Vissa spår är inte riktigt klara, några spelades in så sent som i lördags.

Skivan släpps den 1 september och heter ”I look to you”.

Upptäckte Janis Joplin

Whitneys mentor och producent Clive Davis, 76, trampar takten och diggar samtidigt som han berättar små historier om varje låt. Han är en guru i musiksammanhang och har upptäckt artister som Janis Joplin, Bruce Springsteen och såklart Whitney Houston.

Efter en timmes lyssning gör Whitney själv entré i balsalen på hotellet. Hon sveper in i ett svartvitt spräckligt tajt fodral och ser ut som den popdiva hon är och inte någon som precis tagit sig ur ett crackberoende. Hon är vältränad och balanserar vant på höga svarta klackar.

– Jag skulle inte vara så stark utan min tro, säger hon om sin resa tillbaka.

Inte självklar

Hon berättar att en comeback inte var självklar, men så flyttade hon till Kalifornien och folk började komma fram till henne på stranden och säga att de saknade hennes musik.

Själv säger hon skämtsamt att hon sett fram emot att dra sig tillbaka och sälja jordgubbar i ett stånd med sin dotter Bobbi Kristina.

Nämner inte Bobby

Hon nämner inte skilsmässan från Bobby Brown eller turerna in och ut från rehab. Hon ler mest, säger att hon älskar London och tackar för att så många kommit för att höra hennes skiva.

”Gav extra styrka”

Whitney Houston tillåts bara prata i fem minuter innan hon går av scenen och showen är över. Ingen får ställa några frågor.

För säkerhetsskull läser i stället Clive Davis upp citat från Whitney som vittnar om hennes tuffa tid.

– Jag var gravid när jag sjöng in ”I will always love you” och det gav mig extra styrka. När jag spelade in nya låten ”I didn’t know my own strength” blev jag inspirerad på ett liknande sätt. Den här gången var jag ensamstående mor. Låten handlar om hur man kan överkomma hinder i livet som man inte trodde att man skulle klara”.

Kan fortfarande

Skivan som har tagit tre år att spela in består av en blandning av powerballader, pop och R’n’B. Och ja, Whitney Houston kan fortfarande sjunga.

Många oroades över att missbruket skulle ha förstört hennes röst, men den låter lika stark som tidigare.

Förutom Alicia Keys får Whitney Houston draghjälp av bland andra Dianne Warren och Akon som hon även gör en duett med.

Första singeln blir enligt Clive Davis upptempolåten ”Call you tonight”.