Svenskar bakom Britneys hyllade comebackskiva

MUSIK

Christian Karlsson: ”Det här är hennes bästa skiva – någonsin”

Foto: Bloodshy & Avant De svenska stjärnproducenterna Christan Karlsson och Pontus Winnberg har förutom Britney samarbetat med stjärnor som Madonna, J.Lo och Kylie Minogue.

Britney Spears skiva kommer ut i butik på tisdag, men den hyllas redan.

Stjärnan har bland annat två svenskar att tacka för comebacken. Bloodshy & Avant står nämligen bakom fyra av låtarna på nya skivan.

– Det här blir absolut hennes comeback, säger Christian Karlsson, den ena halvan av producentteamet.

Foto: ”Blackout” finns i butik på tisdag.

”Slår gnistor om Spears” och ”fyller nästan alla krav på fantastisk pop”.

Det är några av omdömena i medierna om Britney Spears comebackskiva ”Blackout” som kommer ut i butik på tisdag. Us Weekly ger tummen upp speciellt för låten ”Piece of me”. Den har stjärnan svenska producentteamet Bloodshy & Avant att tacka för.

– Den handlar om hennes liv, att alla vill ha en del av Britney. Man får lyssna på texten, det finns många vinklar i den, säger Christan ”Bloodshy” Karlsson till aftonbladet.se.

”Årets bästa skiva”

Han utgör tillsammans med Pontus ”Avant” Winnberg Bloodshy & Avant, och de har producerat och skrivit fyra låtar på ”Blackout”; ”Piece of me”, ”Radar”, ”Freakshow” och ”Toy Soldier”.

– Britney var med och skrev ”Freakshow”. Vi var uppe en hel kväll och skrev den med henne.

Och resultatet?

– Det här är definitivt årets bästa skiva. De flesta hade nog ingen aning om att det skulle bli så här, hon har ju hyllats för skivan innan den ens kommit ut i butik. Det har varit fokus på så mycket annat på sistone, så ingen anade väl att hon just nu skulle göra sin allra bästa skiva någonsin.

”Jätteenkel”

Christian Karlsson har bara goda ord att säga om den omtalade stjärnan.

– Britney är jätteenkel att jobba med, hon är en av få artister som man vet var man har dem. Hon är otroligt respektfull och ödmjuk.

Bloodshy & Avant – som även arbetat med J.Los senaste skiva samt Kylie Minogues kommande album – inledde samarbetet med Britney redan 2004, då de skrev bland annat ”Toxic” för hennes skiva ”In the zone” och har sedan dess fortsatt samarbetet. De har bland annat producerat musik till stjärnans dokusåpa ”Chaotic”.

Mycket har hänt i Britneys liv sedan 2004. Är det någon skillnad på att jobba med henne nu än då?

– Jag tycker det är ganska samma. Hon är fortfarande samma lilla tjej.

Blir det här Britneys comeback?

– Absolut.