Feelgood rakt igenom med Brad Paisley

KONSERT En svensk hockeyhall i oktober är kanske inte optimala förutsättningar för Brad Paisleys frejdiga popcountry.

Men den här slipade entertainern klarar givetvis av att ladda även en söndag på Hovet med helamerikansk lördagskänsla.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
Brad Paisley
Plats: Hovet, Stockholm. Publik: Inte fullt men välfyllt. Längd: 102 minuter. Bäst: Det akustiska partiet med ”Letter to me” och ”Whiskey lullaby”. Sämst: Möjligen lite segt i starten.


Det finns mycket att tycka om med Brad Paisley. Där amerikansk mainstreamcountry av tradition är en både konservativ och sällan speciellt utmanande sorts musik har den snart 47-årige sångaren och låtskrivaren från Glen Dale i West Virginia alltid månat om att tänja på gränserna.

På senaste albumet ”Love and war” gästar både Mick Jagger och Timbaland. Texterna lyckas inte sällan blanda drabbande kärleksdraman med både underfundiga och klarsynta samtidsreflektioner.

Det har visat sig fungera överraskande väl. Under de tjugo åren sedan debutalbumet har Grammys och andra priser haglat över mannen i den vita hatten.

Framför allt vet Paisley allt om hur man skapar feelgood-stämning från en scen. Med ett typiskt amerikanskt superproffsband öser han ut hits från hela karriären, och låter verkligen publiken vara med. i ”She’s everything” är det ”kiss cam” på videoskärmarna, sångaren tar selfies med fansens mobiler och ger rent av bort en av sina många Telecaster-gitarrer till en överlycklig liten kille längst fram.

Det är kanske inte riktigt de stora känslostormarnas afton, men det är rakt igenom gedigen underhållning från hjärtat.


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik


Publisert:

LÄS VIDARE