Lisa Nilsson åker på turné – efter succén med ”Så mycket bättre”

avIsabel Norman

”Intresset ökade efter första avsnittet”

1 av 4 | Foto: Amanda Lindgren
Lisa Nilsson.

Lisa Nilsson rider på "Så mycket bättre"-effekten.

I vinter drar hon på en stor turné med 28 spelningar i Sverige.

– Jag gillar ju turnébussar, att somna till ljudet av snarkande män, säger Lisa Nilsson till Nöjesbladet.

Den folkkära sångerskan Lisa Nilsson ska ut på turné i flera nordiska länder med sammanlagt 28 spelningar i Sverige.

Efter alla år i kultur- och musikbranschen skulle man kunna tro att Lisa Nilsson har tröttnat på skumpiga och trånga turnébussar men faktum är att hon föredrar att sova i turnébussar framför hotellrum:

– Jag sover jättebra på turnébussar. Mycket bättre än på hotellrum där jag har svårt att somna. Jag älskar ljudet från alla som sover, till exempel ljudet från snarkande män. Jag brukar få fantasier om att det är som en slags kaninhåla. Alla ligger trångt på små utrymmen fast ganska nära varandra, runt omkring varandra. Det är väldigt mysigt. Det påverkar även spänningen i bandet. Man släpper garden om man ser andra komma ut kravlande ur de där hålorna på morgonen, säger Lisa Nilsson till Nöjesbladet.

Barnen får följa med

För att få ihop familjepusslet kommer hennes barn, 4 och 8 år gamla att följa med på vissa turnéstopp:
– Det blir till att göra en plan med skolan för de veckorna som det berör. Det blir lite extra läxor och så, säger Lisa Nilsson.

Intresset har ökat av ”Så mycket bättre”

Nu under hösten kan vi se henne i TV4:s lördagsunderhållning ”Så mycket bättre” där hon och andra artister tolkar varandras låtar. Lisa Nilsson tror att hennes medverkan i programmet kan komma att gynna hennes turné:

– Ja, det tror jag. Turnéer i allmänhet gynnas av att man är aktuell och får medieuppmärksammhet. Flera som kanske inte aktivt söker upp information börjar göra det när de blir drabbade av något de sett på tv, som de tycker är fint eller sådär. Det märkte jag redan efter första helgen av ”Så mycket bättre”, säger Lisa Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM