Celine hjärta Sverige

MUSIK

5 av 16 spår på nya skivan svenskgjorda

Foto: Tummen upp för Sverige "Jag älskar dem", säger Céline Dion om de svenska låtskrivare och producenter som hon har jobbat med. FOTO: AP

LONDON. Hur många svenskar krävs för att producera en skiva som snart toppar världens alla försäljningslistor?

Bara Céline Dion har svaret.

– En, två, tre ... Sex.

Bakom superstjärnans nya album döljer sig ett blågult musikunder.

Foto: David Stenmarck.

De får sällan de feta rubrikerna, men när musikhimlens starkast lysande stjärnor släpper nya skivor sker det allt oftare med en blågul touch.

Céline Dion är inget undantag.

Precis som Madonna, Kylie Minogue och Jennifer Lopez har 39-åringen tagit hjälp av svenska låtskrivare och producenter. Anders Bagge, Kristian Lundin, Peter Sjöström, Robert Wells, Pär Åström och David Stenmarck ligger bakom inte mindre än fem av de 16 spåren på oväntat rockiga albumet ”Taking chances”, som släpps om ett par veckor.

Älskar svenskarna

– Jag älskar dem. Inte nog med att de gör bra låtar. Under inspelningen hade vi dessutom väldigt roligt. Vi skämtade mycket och märkte inte hur tiden flydde, säger Céline Dion när Nöjesliv träffar henne i en svit på Dorchester Hotel i London.

Jobbar hårdare

Sett till folkmängden är Sverige ett litet land men inom musikbranschen är det ...

– ... enormt. Jag vet inte vad det beror på, men tror att Sverige påminner om mitt Quebec. Där finns också många talanger. Jag upplever att folk från mindre ställen jobbar hårdare för att visa att de också kan. Ur det kan bättre saker uppstå.

Skivan spelades i somras in i Las Vegas, där Céline Dion under de senaste åren haft en bejublad show på Ceasar’s Palace.

– Det är den största musikaliska upplevelse jag har varit med om, säger David Stenmarck.