Hårdrock

METAL- BIBELN ÄR HÄR

Av: 

Anders Juhlin

MUSIK

I morgon är det premiär för Hårdrock! Intervjuer Krönikor Test – bästa festivalölen 101 bästa låtarna Tävlingar

Finns i butik i morgon.
Finns i butik i morgon.

Ett ögonblick Joacim Persson, 38, redaktör för nya magasinet Hårdrock!

Joacim Persson.

Hur mycket hårdrock är du?

– Mer eller mindre fullfjädrad. Jag torskade visserligen på Gene Simmons harem, men det får väl anses som olycksfall i arbetet.

Först en hårdrockssajt och nu ett hårdrocksmagasin. Vad håller ni på med egentligen?

– Egentligen det vi har gjort länge – bara ännu mer! Det är inte så att vi precis kom på att hårdrock är en spännande ny tuff grej, Aftonbladet har länge satsat mycket på genren. Mest av alla bland de större medierna vill jag påstå. När det stod klart att vi står inför ännu en massiv hårdrockssommar kändes det självklart att ta det vidare. Så det blir inte bara ett utan två fullmatade magasin. Dessutom drar vi ner Rockbjörnen i träsket också. Aftonbladets legendariska musikpris får i år två nya kategorier – hårdrock och metal.

Värme och lojalitet

Varför satsar ni så hårt på hårdrock?

– Av en rad olika anledningar. För att hårdrock är något av det mest folkliga vi har i dag. För att det händer så otroligt mycket på metalscenerna i sommar som verkligen engagerar läsarna.

Och för att det finns en värme och lojalitet till banden hos hårdrockarna som är både vacker och fullständigt unik. Sen har vi också stor kunskap och intresse för genren på redaktionen, vi tycker helt enkelt att det är jävligt roligt att göra det här!

”Förbannat snyggt”

Ärligt. Hur gick snacket på Kulturredaktionen när de fick veta att Aftonbladet ska ge ut hårdrocksmagasin?

– Jag har faktiskt inte undersökt saken. Men jag utgår från att Åsa Linderborg kan nynna samtliga klassiska Maiden-riff på beställning och att hon vet att ”Master of puppets” är Metallicas bästa album. De brukar vara allmänbildade på Kulturredaktionen.

Vad är du mest nöjd med i magasinet?

– Att det har blivit förbannat snyggt. Layoutansvarige Johan Larsson har verkligen gjort ett strålande jobb med formen tillsammans med vår redigerare Niclas Vent. Och att vi hann klart premiärnumret i tid! Vi har ju festivaler att besöka.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att min katt Kerry King återhämtar sig snabbt efter att ha blivit opererad för den förrädiska sjukdomen könsdriften.

ANNONS EXTERN LÄNK

20% på nästan allt för alla club Lyko medlemmar! Gå med i klubben & handla här

Lyko SE

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hårdrock