Musik

”Vi kände oss som aliens”

Av: 

Emily Asserbäck

MUSIK

Tokio Hotel om utanförskapet under skoltiden

”Var snälla mot varandra”, säger sångaren Bill Kaulitz till fansen som mobbar på nätet. Här tillsammans med bandkollegorna Gustav Shaefer, Tom Kaulitz och George Listing.
”Var snälla mot varandra”, säger sångaren Bill Kaulitz till fansen som mobbar på nätet. Här tillsammans med bandkollegorna Gustav Shaefer, Tom Kaulitz och George Listing.

De var mobbade i skolan – nu är de världsstjärnor.

Frontfigurerna i tyska popbandet ”Tokio Hotel” berättar om utanförskapet.

– Ibland var det riktigt tufft, säger Bill Kaulitz, 20.

Det tyska popbandets fanbas är hängiven. Väldigt hängiven. När Tokio Hotel ställde in sin spelning i Sverige förra året på grund av att sångaren Bill Kaulitz behövde operera bort en cysta på stämbanden ordnade fansen en hyllningsfest. Men stämningen bland fansen är inte alltid lika kärvänlig. På en av de svenska Tokio Hotel-sajterna har det förekommit mobbning.

– Var snälla mot varandra, säger sångaren Bill Kaulitz.

Samma stil då

Frontfigurerna och tvillingbröderna Bill och Tom Kaulitz, 20, har själva erfarenheter av mobbning. När de gick i skolan fick de uppleva utanförskapet.

– Jag och Tom såg väldigt annorlunda ut. Vi hade samma stil då som i dag med vårt hår och så. Vi såg inte ut som alla andra och ibland var det riktigt tufft i skolan. Men jag tror att det är en del av livet, ibland är det bara så, säger Bill Kaulitz.

Få nära vänner

Sångaren berättar att han och tvillingbrorsan alltid umgicks med varandra och att de hade få nära vänner. Taskiga kommentarer och känslan av att vara annorlunda i tonåren har bidragit till det senaste albumet ”Humanoid”.

– Folk såg på oss som om vi vore aliens och det var så vi kände oss, säger Bill Kaulitz.

Bröderna tror att alla människor någon gång får uppleva hur det känns att vara utanför och att det är en del av att växa upp.

”Dåligt med internet”

– Jag tror att det är vanligt att folk säger taskiga saker till varandra på nätet. Det är en dålig grej med internet, säger Tom Kaulitz.

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

Publisert: