"Idol"-kocken stämmer radiokanal

avMartin Söderström

MUSIK

Vikthånades i direktsändning

Foto: NORDIC TALENT.
Alexander Konstantoulas stämmer radiokanalen NRJ.

”Idol”-kocken hånades för sin vikt i direktsändning.

Nu stämmer Alexander Konstantoulas radiokanalen.

– Jag blev jätteledsen, säger han.

I radiokanalen NRJ:s morgonshow hånade programledarna Knappen och Hakim "Idol"-profilen Alexander Konstantoulas för dennes vikt.

De båda radioprofilerna gjorde gällande att Alexander åkte ur ”Idol” på grund av sin kroppsbyggnad. På kanalens hemsida har de även lagt upp en video, en egen version av Micke Dubois låt ”För fet för ett fuck”, till låten ”För fet för Idol”. Låten presenterades som uppföljaren till Alexanders debutsingel.

Alexander Konstantoulas tog mycket illa vid sig.

– Jag blev förstås väldigt ledsen. Det känns kränkande och fel att bli häcklad i radion och få höra en låt om att man skulle vara för tjock, säger Alexander Konstantoulas till aftonbladet.se.

Nu stämmer Alexander Konstantoulas radiokanalen NRJ.

– Det här borde de inte få komma undan med. Jag vill ju dömas för min musik, inte för hur jag ser ut, säger han.

Alexanders skivbolag bekräftar stämningsansökan.

– Det här rör sig om både förolämpning och förtal. En stämningsansökan skrivs i detta nu och kommer att lämnas in till Stockholms tingsrätt via vår advokat under dagen, säger Alexanders manager Michael Karlsson.

På NRJ ställer man sig frågande till Alexander Konstantoulas reaktion.

– Vi avvaktar stämningsansökan, helt enkelt. Sedan kan man kanske ifrågasätta grunderna för stämningen och vad det är som Alexander blivit så upprörd över. Knappen och Hakim är inte de första som tagit upp hans vikt. Det gjorde ”Idol”-juryn också, och Alexander själv spelar ju in ”Du är vad du äter” i detta nu, säger Micke Svensson, presschef på NRJ.