Metallica förlåter internet – går med i Spotify

Publicerad 2012-12-06

Spotify presenterade nyheter – låter lyssnarna följa varann

I början av nästa år får Spotify ett nytt utseende samt sjösätter en helt ny tjänst. Den nya tjänsten innebär att användaren bland annat kan följa exempelvis idrottsstjärnor, artister och politiker i det webbaserade programmet.

– Vi har skapat en produkt som gör att du kan se vad inte bara dina vänner lyssnar på, utan också kan följa intressanta personer, säger Daniel Ek, grundare av och vd på Spotify, till TT Spektra.

Företaget har i dag 5 miljoner betalande användare i drygt 20 länder. Användaren kan välja på cirka 20 miljoner låtar och den nya produkten, med bland annat en Följa-knapp, ska ge bättre möjlighet att välja.

Ek hoppas också att det ska utveckla företaget.

– Det driver naturligtvis nya användare till Spotify, men även att folk stannar kvar mer aktivt.

– Skapar vi tillräckligt många positiva incitament kommer fler människor att vara villiga att betala för Spotify, och det är vår målsättning, fortsätter han.

En nyhet är också att Metallica från och med i dag går att lyssna på på Spotify. Bandet har efter sin fejd med Napster haft en dålig relation med internet.

Metallicas trummis Lars Ulrich fanns med på Spotifys presskonferens i New York och kramade om Daniel Ek som kallade honom ”en nära vän”. Ulrich sa också att Metallica inte får mer betalt av Spotify än andra artister.

Nya Spotify väntas komma efter nyår i en betaversion, men follow-funktionen kommer tas i bruk redan om några dagar.

TT Spektra. Nöjesbladet

ANNONS