Nu har Fattaru blivit stjärnor

Publicerad:
Uppdaterad:

TROLLHÄTTAN. Förra året var kvartetten intressanta debutanter.

Nu är de stjärnor.

Fattaru låter tyngre och bättre än någonsin.

Det här kunde ha blivit ännu en recension om hur omgivningen tar udden av en briljant konsert.

Uppslutningen är inte precis imponerande när Fattaru går på scen och förutom de tappra raderna längst fram verkar de flesta stå och vänta på bättre tider, eller möjligtvis att Backyard Babies eller Division Of Laura Lee ska börja spela.

Stämningen är lite avvaktande och kylig.

Men för en gångs skull spelar det ingen roll.

Mingus, Mackan och Stuffe går bara in och tar över med en alldeles självklar och rutinerad pondus. Trion samlar ihop sig till en kraftfull enhet som vräker fram sina intensiva textkaskader över de beats som DJ Kojak väljer att lägga på skivtallrikarna.

Fattaru får även hjälp av polarna i Fjärde Världen under stora delar av spelningen och just ikväll gör ilskna "Babylon" det största intrycket, vid sidan av studsbollshiphopen i "Mina hundar".

Och ändå verkar det som att de avverkar alltihop med en liten axelryckning.

Fattaru har redan anammat en uppkäftig attityd som i rocksammanhang brukar gestaltas med cigaretter i slöa mungipor - utan att de någonsin känns oinspirerade eller nonchalanta.

Sånt brukar kallas för klass.

Fattaru Plats: Westgothafestivalen, Trollhättan. Publik: Några hundra. Längd: 50 minuter. Bäst: "Babylon", "Första femman" och "Mina hundar". Sämst: Att inte fler fattar att de ska stå framför scenen och studsa. Fråga: Är det sant att ZTV inte spelar Fjärde Världens singel "För alltid"?

Markus Larsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN