Miriam Bryant i ordbråk med Thomas Bodström

Sångerskan om uppbrottet – och infekterade stämningen mot exmanagern

1 av 5

avAndreas Hansson

MUSIK

”Jag tänker fan inte backa”.

I nya numret av Filter trappar Miriam Bryant upp ordkriget med Thomas Bodström.

– Hon försöker utnyttja luddiga klausuler, svarar han till Nöjesbladet.

Folkkär – men vilsen.

Det är en månad kvar tills Miriam Bryants ep släpps efter mycket om och men.

Och en månad har gått sedan singeln ”Rocket” släpptes.

– Det känns bara så konstigt att göra en glad låt, för jag är ganska ledsen nu. Det är bara en massa skit i huvudet, säger hon i nya numret av Filter.

Hon plågas fortfarande efter att ha dumpat tyska trummisen Tommy Hey som hon kallade ”jävla skitstövel” på P3 Guld.

”Ett ohälsosamt förhållande”

Förhållandet har i alla fall präglat hennes nya musik; mötet blev singeln ”Black car” och uppbrottet nya ”Rocket”.

– Det var ett ohälsosamt förhållande, där hans behov blev väldigt mycket viktigare än mina egna. Allt annat hamnade i skuggan av honom. Det var väldigt mörkt för mig och jag känner fortfarande stress över vem jag valde att vara och hur jag rättade mig efter en person. Jag kan inte säga att jag kommit vidare från det än. Jag är inte ensam om att ha haft ett skitförhållande. Det kan vi dela med varandra. Man lär sig att hantera saker och skaffar sig nya preferenser för framtida partners. Så man får göra det till något positivt, säger hon till Filter.

”Har tjänat enorma pengar”

Men ”skiten” är också det utdragna bråket med hennes tidigare manager Ben Malén, 56, som gjort att hon inte kunnat släppa musik som hon önskat. Det började med att hon bröt samarbetet för att hon kände sig kontrollerad. I kontraktet som hon skrev på innan hon ”visste sitt värde som kreatör” gav hon managern rätten till del av liveintäkter i upp till fem år efter avslutat avtal.

– Hon har tjänat enorma pengar. Jag är förvånad över att hon väljer att det här ska bli en öppen rättegång. Då tror jag att hon kommer att framstå som väldigt snål som inte vill göra rätt för sig och hävda att ett avtal inte gäller, sa Maléns advokat Thomas Bodström i höstas efter att hon stämt exmanagern.

Bodström: ”Hon har råd”

Hon väntar fortfarande på att målet ska tas upp, men nu kommenterar Miriam Bryant Bodströms ord för första gången.

– Att vår före detta justitieminister går ut och säger sånt om en ung tjej som bara försöker göra saker rätt och få det hon förtjänar… Jag tänker fan inte backa… Jag är bara glad för att jag har stått på mig, säger hon till Filter.

Thomas Bodström står dock fast vid formuleringen.

– Hon försöker utnyttja luddiga klausuler i ett avtal som hon vet att hon ska betala för. Hon borde göra rätt för sig mot en person som i allra högsta grad bidragit till hennes framgångar. Hon är en ung tjej men samtidigt mångmiljonär, det ser inte snyggt ut att hon inte gör rätt för sig. Hon har råd med det, säger han till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM