Oscar Zia singel efter krisåret 2019: ”Har gått i terapi”

Sjunger om uppbrottet med ex-pojkvännen

avNatalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Oscar Zia är singel.

Nu gör han musik av krisåret 2019.

– Jag har gått mycket i psykoterapi och det gör jag fortfarande, säger artisten.

I nya singeln ”Dansar”, som handlar om uppbrottet med ex-pojkvännen, är Oscar Zia, 23, väldigt personlig i låttexten. Något han ofta är i musiken han har släppt de senaste åren. Trots en tuff period i livet är han glad över att lyckas få ner sina känslor i textform och kunna använda musiken som sin känsloventil.

– Det är jäkligt befriande, men också jäkligt ångestfyllt. Det är pirrigt att släppa musik som är så pass personlig.

”Känsligt och privat”

Men mer om uppbrottet vill han inte prata om.

– Det är en annan person inblandad och jag vill inte blanda in någon annan än mig själv, för det är känsligt och privat. Jag vill inte trampa på några tår. Men 2019 har bestått mycket av mig själv och jag tror att man hör en desperation i musiken, en vilja att bli fri och sätta sig själv först.

Men är du singel i dag?

– Ja, det kan man säga.

Känns det då som en befrielse?

– Jag får ägna tid åt min musik och att bygga upp mig själv. Jag släppte min första platta när jag var 15 och försökte hitta min identitet i det med hjälp av en hel mediebransch, typ. Jag har fått hitta tillbaka till en ny identitet och tänka, vem är Oscar, vem vill jag vara. Jag vill älska mig själv och det jag gör. Jag är på väg dit och det är så jäkla skönt. Det är den riktiga befrielsen.

Foto: Pressfoto
Oscar Zia

”Himla upp och ner”

Efter det turbulenta året är Oscar Zia mer peppad än någonsin på 2020, en nystart och att göra spelningar och släppa mer musik.

– Förra året var så himla upp och ner. Både med karriären men också mycket privata grejer. Jag är en person som alltid är väldigt sökande och letar nya vägar och nya genvägar, men hamnar oftast på omvägar. Jag strävar alltid efter att vara en stark människa och ha höga krav på mig. Det tär ju på en så klart, för misslyckandet är mycket närmare när förväntningarna är så höga. Självkänslan har verkligen utmanats under förra året.

Har du haft något stöd under den tuffa tiden?

– Jag har så fina vänner, men alla säger samma sak. De kastar livboj efter livboj men jag vägrar att ta dem för jag gör det jag tycker är bäst och det behöver inte alltid vara bäst. Jag vill testa in i det sista, dra allting till sin spets. Jag har gått mycket i psykoterapi och det gör jag fortfarande. Det rekommenderar jag till alla. Det ger en små verktyg som man kan använda för att ta sig framåt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Oscar Zia

Musik