Musik

Här är årets bästa anledning till att shout it out loud

Av: 

Mattias Kling

MUSIK

Det blir naturligtvis en krock som heter duga.

Och tillika en fjäder mindre i prestigehatten för Sweden rock.

Men samtidigt – rent publikt kommer ett Kiss i Stockholm inte att innebära något dråpslag för festivalen i Blekinge.

I stället kan Malmö räkna med en fest av sällan skådade proportioner då horder av fans förlänger rockhelgen.

Att Sweden rock – med generalen Ingolf Persson i spetsen – länge har haft Kiss överst på önskelistan är ingen hemlighet. Och därmed är det ingen som helst sensation att festivalen varit högst delaktig i budgivningsförfarandet när planerna på ”Sonic boom over Europe: From the beginning to the boom” presenterades.

Att det blev Live Nation som avgick som vinnare i den dragkampen är inte heller det någon överraskning av episka proportioner. Via sin föregångare EMA Telstar har bokningsjätten sedan årtionden tillbaka jobbat med gruppen. De finansiella muskler bolaget har till sitt förfogande är svåra att bryta ned.

Det innebär att Paul Stanley, Gene Simmons, Tommy Thayer och Eric Singer fyrar av kvällens sista rockmissil på Stockholms stadion ungefär samtidigt som festivalens avslutningsakt gör sig redo att gå på scen i Norje.

En olycklig krock, ja visst. Men samtidigt är kollisionen sannolikt inte lika förödande för Sweden rock som den var för Hultsfredsfestivalen då Where the action is sjösattes förra året. Med en huvudakt som Foo Fighters och en strategisk placering i huvudstaden lyckades Live Nation aktivt tvåla till Rockparty – som då nyligen brutit sitt samarbete med bokningsbolaget.

Några liknande konsekvenser lär en sminkrockfest i Stockholm på finaldagen inte få för Sweden rock.

Dels har arrangemanget en avsevärt större kärntrupp trogna besökare än sin mer trendkänsliga kollega i Småland. Dels kan bokningen av Kiss i Malmö söndagen den 13 juni faktiskt ge festivalen extra draghjälp – och rockpubliken en unik möjlighet att först festivalrumla i fyra dygn, för att sedan ta tåget dryga 14 mil åt sydväst och fortsätta partyt ännu en kväll.

En bättre anledning till att shout it out loud lär knappast finnas i år.

ANNONS

Vitare tänder och ett fräscht leende 2022? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert: