Smaklös tuggummipop

avPer Magnusson

Publicerad:
Uppdaterad:


September - Love CPR

POP Petra Marklunds karriärkurva kan bäst beskrivas som lodrät uppåtgående. I höstas sålde hon, som första svenska popakt sedan Ace of Base 1989, guld i USA med en singel. Hennes medverkan i ”Så mycket bättre” var ett genidrag på hemmaplan. Petter-tolkningen ”Mikrofonkåt” passerade i dagarna trippel platina i Sverige.

Septembers fjärde album består av hela nitton sånger, en blandning av nyskrivna nummer och tolkningar från tv-programmet.

Singlarna ”Resuscitate me” och ”Party in my head” är svensk kvalitetspop pålitlig som någonsin bokhyllan Billy. Men många av de andra spåren har ett så knivskarpt fokus på listans förstaplats och tennisveckans vaskade dansgolv att de glömmer bort att vara mänskliga på vägen. Resultatet blir en tuggummipop som tappar smaken.

”Love CPR” hade dessutom gjort sig bättre i två delar. Ett internationellt hit-törstande popalbum och ett med covers på svenska.

”Teddybjörnen Fredriksson” känns ofrånkomligen malplacerad på det här diskot.

Men versionen av Eldkvarns ”Kärlekens tunga” rymmer lika mycket kärlekskrank tonårsångest som en hel skolgård. Svärtan, hjärtat och själen som man saknar i så många av de andra sångerna.

BÄSTA SPÅR: ”Kärlekens tunga”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM