Fler svenska dj:s som slår ute i världen

MUSIK

AN21

Har kontrakt med Steve Angellos skivbolag Size records. AN21, eller Antoine Josefsson som han egentligen heter, är lillebror till Steve Angello och kvalade år 2011 in på DJ Mags lista över världens 100 bästa dj:s. Och där har han legat kvar sedan dess. AN21 har öppnat flera spelningar under Swedish House Mafias ”One last tour”, inte minst i Friends arena i november 2012, men också inför ett fullsatt Barklays center i Brooklyn. I sommar återvänder han till Sverige och Summerburst i Göteborg.

ADRIAN LUX

Har kontrakt med Axwells skivbolag Axtone.

Hans musik har blivit stöttad och remixad av bland annat Avicii och Axwell. 26-årige Adrian Lux har skördat stora framgångar med låtar som ”Can’t Sleep” och ”Teenage crime”. Lux medverkade nyligen i dj-dokumentärserien ”Heartbeats” på TV6 Play och har spelat i bland annat Australien och befinner sig just nu i USA för spelningar i Miami, New York, Los Angeles och Oakland. I år kommer han även, liksom Swedish House Mafia och Avicii gjorde förra året, spela på Coachellafestivalen i Indio i Kalifornien.

OTTO KNOWS

Har kontrakt med Sebastian Ingrossos skivbolag Refune. Genombrottet kom år 2012 med låten ”Million voices”. Sedan dess har Otto Knows samarbetat med Avicii, Sebastian Ingrosso och Alesso. Under 2013 spelar Otto Knows i bland annat Miami, San Diego, Amsterdam och XX. I april åker han på en Australienturné innan han kommer till Summerburst i Stockholm i juni.

Dj-duon Nause.

NAUSE

Dj-duon Nause slog igenom med singeln ”Made of” som sålde dubbel platina innan uppföljaren ”Hungry hearts” gjorde detsamma. I England gick ”Hungry hearts” upp på en förstaplats på deras klubblista och dj-stjärnan Tiësto har flera gånger bjudit in dem till sin radioshow. Under 2013 har de haft fokus på USA där de spelat en hel del i Miami. I sommar återvänder de till Sverige för spelningar på bland annat Bråvalla festival och Gröna Lund samt flera spelningar i Norge.

JOHN DAHLBÄCK

Florida, Spanien, England, Indien och Brasilien. Världen har varit musikproducenten John Dahlbäcks arbetsplats det senaste året. Men under 2013 har han lagt sitt fokus på USA och slagit sig samman med svenska popundret Agnes, som lagt sång på en av hans senaste låtar ”Life”. John Dahlbäck slog igenom med låtar som ”Hustle up” och nådde närmare sex miljoner visningar på Youtube.

REBECCA & FIONA

Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick slog igenom i sin självbetitlade reality­serie ”Rebecca & Fiona” på SVT 2010 och med singeln ”Bullets”. Duon släppte i februari singeln ”Taken over” där de samarbetat med dj:n Style Of Eye och har lagt allt fokus på sin USA-turné. Med spelningar i bland annat Miami, New York och Las Vegas i ryggsäcken återvänder de till Sverige i sommar för att spela på Bråvalla festival och Emmabodafestivalen.