Första svenske rapparen på MTV

MUSIK

”Rebstar” siktar högt – men är bara intresserad av en persons reaktion

1 av 4

Rapparen Rebstar, från Rosengård i Malmö, börjar spelas på amerikanska MTV i veckan.

I slutet av månaden ska han på möten med storbolag i New York.

– Jag tror det är allas dröm, oavsett vad de säger, att slå igenom i USA, säger Rebin Shah, 26, till Nöjesbladet.

I veckan kommer rapparen Rebin "Rebstar" Shahs nya musikvideo att börja spelas på amerikanska MTV.

Därmed kommer han nå ut till en enorm publik.

Själv är han bara ivrig på en persons reaktion.

– Jag vill bara att ”Nicole” hör min skiva. Enda skillnaden är att hela världen också kommer få höra den. Men det är just hennes respons eller reaktion jag är ute efter, sen om det blir en bra eller dålig reaktion vet jag inte, säger han till Nöjesbladet.

Samma manager som Jennifer Lopez

Kommande skivan heter ”Girls like Nicole”, och även om ”Nicole” är ett fingerat namn så handlar den om en specifik person.

Rebin Shah hoppas på att få släppa den på storbolag i USA, i slutet av juli ska han på flera möten i New York. Han har fått en amerikansk manager, Jeffrey Rabhan, som bland annat representerat Jennifer Lopez och Enrique Iglesias.

Men Rebin Shah har ett specifikt önskemål vad gäller släppet av albumet.

– Jag hoppas att kunna släppa det ganska snart. Det enda målet jag har är att jag vill se till att ”Nicole” kommer lyssna på skivan. Om jag känner på mig att hon kommer lyssna om jag släpper den på en tisdag, då kommer det bli på en tisdag. Det kommer vara lite konstigt att förklara det för bolagen, säger han.

"Tror att det är allas dröm"

”Thing about you” är producerad av Dj Pain 1 som bland annat gjort musik åt 50 Cent och Rick Ross.

När videon börjar spelas på MTV US blir Rebstar den första svenska rapparen att spelas på den amerikanska versionen av kanalen, säger han.

– Jag tror att det är allas dröm, oavsett vad de säger, att slå igenom i USA. Jag skäms inte för att säga det. Jag tittade fan på MTV när jag var liten, såg Michael Jackson-videos, Aerosmith, Run Dmc, försökte dansa och sjunga med och rappa så mycket jag kunde. Och hoppades att det en dag skulle kunna vara jag. Jag tror det är alla artisters dröm att få se sig själva på MTV, och USA är ju såklart USA, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

MTV