Cherrie - på väg att bli Sveriges nya r’n’b-stjärna

Sveriges r’n’b-hopp Cherrie är känd i hemorten Rinkeby för sin talang.

Men för pappa kommer debutskivan som en chock.

– Han var emot att jag skulle göra musik, han ville att jag skulle bli läkare, säger Cherrie.

Sherihan ”Cherrie” Hersi är på god väg att bli Sveriges nya r’n’b-stjärna. Hon släppte singeln ”Tabanja” 2015 och har samarbetat med artister som Silvana Imam och Seinabo Sey. Vid årets Grammisgala nominerades hon till årets nykomling. Nu släpper hon debutalbumet ”Sherihan”.

– Det har gått så fort. Jag har haft tur att det har gått så bra. Att gå från att inte kunna skriva på svenska till att ha ett helt album klart på två år, det är sjukt, säger Cherrie.

Smygkollade MTV om nätterna

Trots att Cherrie är ett nytt stjärnskott på den svenska musikmarknaden har hon länge varit lite av en lokalkändis i hemförorten Rinkeby. När hon var 13, 14 år började hon sjunga i studio för första gången och sjöng in refränger på kompisars raplåtar.

– Alla känner varandra här så även om jag inte sjöng professionellt så visste alla, Cherrie – det är hon som sjunger, säger hon.

Det var hennes pappa som först introducerade henne för musiken men när hennes intresse fördjupades började hon smyga med sin sång.

– Han var emot att jag skulle göra musik, han ville att jag skulle bli läkare eller advokat av någon konstig anledning. Jag vet att han inte menade det men jag tog det på största allvar. Jag brukade smyga upp på nätterna och sätta på MTV och försöka waila med Brandy när hon sjöng, säger Cherrie.

Berättade aldrig om musiken

De enda som inte kände till Cherries talang var hennes egna föräldrar. Efter alla år av smygandet med musiken kom debutalbumet som en chock för dem. Hennes pappa är inte besviken över den uteblivna läkarkarriären.

– Nu tycker han att det är bra. Jag tror att han skojade. Men det är ändå fett för under alla år berättade jag aldrig att jag höll på med musik. De visste lite grand men hur seriös jag var. Nu när de får höra min musik med färska öron är de ganska chockade, men väldigt stolta, säger Cherrie.

RECENSION: Så många Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus får Cherries album ”Sherihan”: ”Vacker som ett körsbärsträd”

Gillar du musik och vill veta mer - följ Aftonbladets musikredaktion på Facebook

Publisert: