Mathilda först i kön till Håkan på Ullevi

Uppdaterad 2016-05-31 | Publicerad 2016-05-28

Det är en vecka kvar till Håkan Hellströms första Ullevispelning i år.

Men Mathilda Edman och hennes kompisar har redan börjat köa.

– Folk går förbi med sina hundar och tycker vi är galna. Men man måste ju leva lite, säger hon.

Den 4 juni är det dags för Håkan Hellströms första av två Ullevi-spelningar den här sommaren. Trots att det är en vecka kvar har de första tappra Håkan Hellström-fansen redan börjat köa. Först av alla är Mathilda Edman, 17, och hennes kompis Sigrid Langwagen.

– Jag såg honom längst fram i New York också. Det är en annan känsla än att stå längre bak. Efter New York kan jag bara uppleva honom längst fram, säger Mathilda Ekman.

”Vi sjunger och spelar gitarr”

När Nöjesbladet når Mathilda står det totalt 12 personer i kön.

– Vi sitter och sjunger och spelar gitarr. Vi har med oss Yazty och Fia med knuff. Och så läser vi Aftonbladets Håkan Hellström-tidning, säger hon.

Mathilda berättar att det inte bara är Håkan Hellström själv som lockar.

– Alla här älskar Håkan. Man köar ju för gemenskapen också. Vissa här träffar jag bara på Håkan Hellström-spelningar. Så jag träffar kompisar som jag inte har sett på två år.

Hur gör ni med mat? Har ni med er mat för en vecka?

– Vi har skrivit upp våra könummer på armarna och på ett papper. Så vi turas om att gå härifrån och köpa lite billig mat och ladda våra telefoner. Det är ingen som vill gå före någon annan här.

Har ni ingen skola att gå till?

– Jag börjar på kvinnofolkhögskolan till hösten. Så jag är lite ledig just nu. Men många här har sjukanmält sig eller tagit ledigt. Man gör ju det för Håkan.

”Då kan jag stå längst bak”

Håkan Hellström spelar både den 4 och 5 juni. Mathilda har biljetter till båda spelningarna.

– Men vi köar bara till den första. På den andra kan jag stå längst bak för en gångs skull. Jag har aldrig gjort det innan så det kan vara kul att testa, säger hon.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln