Kikki sjunger ihop med sin ex-man igen

1 av 2 | Foto: återförenas När Kjell Roos och Kikki Danielsson skilde sig för tre år sedan bröt de samtidigt samarbetet på scen. Nu är det klart att de gör comeback i sommar. Bandet har redan närmare 20 spelningar inbokade.
MUSIK

En succékantad dansbands-epok fick sitt slut för tre år sedan då Kikki Danielsson och Kjell Roos gick skilda vägar - både musikaliskt och privat.

Nu ska de spela tillsammans igen.

- Det blir som den gamla goda tiden, säger Kjell Roos.

Paret Danielsson-Roos blev ett begrepp i dansbandsvärlden 1982. Då var redan Kikki en framgångsrik schlagerstjärna med ett 30-tal guldplattor i bagaget. Hon började sjunga med bröderna Kjell och Anders Roos i Roosarna och så småningom döptes bandet till Kikki Danielssons.

Men efter nästan två decennier av framgång bröt Danielsson och Roos - både musikaliskt och privat - när paret genomgick en skilsmässa. I ett pressmeddelande sade de att de avblåste allt samarbete med omedelbar verkan.

Drar i gång i sommar

- Men vi har fortsatt att vara vänner sedan separationen. Vi har ju två barn tillsammans och då är det en förutsättning, säger Kjell Roos.

Kikki Danielssons samarbete med sin ex-man startar till sommaren.

- Bandet Kikki Danielssons jobbade mycket i Norge genom åren och förfrågningar har fortsatt att komma därifrån. Så under sommaren ska vi göra en 15-20 spelningar där, säger Kjell Roos.

Men samarbetet är just det - ett samarbete.

Numera heter bandet Kjell Roos orkester och Kikki Danielssons kommer inte att återuppstå. Men kombinationen Kikki Danielsson och Kjell Roos orkester kan komma att sträcka sig långt efter sommarens spelningar i Norge.

- Vi har sagt att dyker det upp förfrågningar och tidpunkten passar oss så ska vi spela mer tillsammans, säger Kjell Roos.

Och det är inte omöjligt att de spelar ihop i Sverige.

- Om det dyker upp något så är vi intresserade.

Även dansbandssångaren Peter Danielsson som lämnar Schytts dyker upp bredvid Kikki.

- Jag och Kikki kommer nog att ha barnen med oss på vissa spelningar så det kommer att bli som på den gamla goda tiden då vi for runt på vägarna, säger Kjell Roos.

Linda Hjertén