Musik

Roxette fick pris av kungen

MUSIK

Marie kom till pris- utdelningen

Per Gessle och Marie Fredriksson efter medaljutdelningen på Slottet, där de fick medaljer av 8:e storleken i högblått band "För uppskattade insattser i Sverige och Internationellt som musikgruppen Roxette".
Per Gessle och Marie Fredriksson efter medaljutdelningen på Slottet, där de fick medaljer av 8:e storleken i högblått band "För uppskattade insattser i Sverige och Internationellt som musikgruppen Roxette".

Marie Fredriksson var med vid ceremonin på Slottet i eftermiddag för att ta emot en medalj ur kung Carl Gustafs hand.

- Hon var här. Jag tycker att hon såg bra ut, säger Morgan Gerle som informatör vid Hovet.

Marie Fredriksson tar emot sin medalj ur kung Carl Gustafs hand.

Det har tidigare varit oklart om Marie Fredriksson skulle kunna medvara vid ceremonin på grund av sitt hälsotillstånd, men nu låter hon hälsa att hon kommer att ta emot medaljen ur kungens hand.

Uppgifterna om att Marie Fredriksson drabbats av ett bakslag i kampen mot sjukdomen dementeras av hennes manager Marie Dimberg.

- Enligt den information som givits fortlöpande sedan Maries operation för knappt fyra månader sedan, mår hon efter omständigheterna mycket väl och fortsätter efterbehandling och rehabilitering enligt medicinsk praxis i sådana här fall, säger hon.

Det har nu gått fyra månader sedan sångerskans hjärntumör upptäcktes.

I dag mår Marie Fredriksson, enligt Per Gessle, mycket bättre än i höstas.

- Det är som natt och dag, hon är otroligt mycket bättre. Samtidigt är det ju ingen förkylning Marie har fått, utan en rejäl knockout.

Medalj för uppskattade insatser

Marie Fredriksson och Per Gessle fick H.M. Konungens medalj för uppskattade insatser i Sverige och internationellt som musikgruppen Roxette.

- Båda två tycker att det är otroligt hedrande och är väldigt stolta över att ha fått medalj, säger Marie Dimberg.

Andra som fick medalj på fredagen för sina insatser inom olika områden var Lasse Åberg, Kristina Lugn, skådespelaren och regissören Philip Zandén, musikern Håkan Hardenberger, landshövdingen Anders Björk, direktör Göran Tunhammar samt bokförläggaren Eva Bonnier. Totalt fick 28 personer ta emot medalj av kungen.

"Ingen stress"

Snart släpps Roxettes nya samlingsplatta. Med på den är två nya låtar och redan i nästa vecka kommer en singel från nya skivan.

Det kan bli det enda gruppen gör i år.

- Det tar tid för henne att komma tillbaka. Och det måste hon få göra i sin egen takt, det finns ingen anledning för henne att stressa, säger Per Gessle.

Av just den anledningen är det oklart hur mycket Roxette kommer att jobba under 2003.

Tidigare har målet varit att komma i gång i sommar. Nu säger Per Gessle att släppet av samlingsskivan "The pop hits" kan bli det enda från gruppen i år.

- Under normala förhållanden hade vi säkert ägnat ett par månader i vår på att markandsföra den här plattan. Nu tror jag knappast att det blir så.

Kan det bli så att ni inte gör något alls i år?

- Ja, det kan det absolut bli. Men vi har ingen panik att vi tvunget måste göra en Roxette-platta, säger Per Gessle.

Susanna Vidlund, Frida Johansson, Tobias Lindner

ANNONS

Inredning från Ellos - upp till 40% rabatt på varor från Ellos Home och många fler

Extern länk från Ellos

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Musik