Jag skulle bli en ny Britney

MUSIK

Jenny Öhlund nära knäckas av skivbolaget

1 av 2 | Foto: ville lägga av Jenny Öhlund tänkte sluta som artist när skivbolaget ville lansera henne som en ny Britney Spears. Det var jättejobbigt, säger Jenny, som nu sjunger med rockbandet Holden och spelar musikal med Värmlandsteatern.

Skivbolaget ville göra Jenny Öhlund till en ny Britney Spears.

Det ledde till att hon drabbades av en livskris.

- Jag ifrågasatte allt och tänkte sadla om helt och hållet, säger sångerskan.

Skivbolaget gjorde tummen ner när Jenny Öhlund presenterade egna, rockiga låtar till sin andra soloplatta. I stället föreslogs mer kommersiellt material.

- De ville att jag skulle bli en ny version av Britney Spears. Det var jättejobbigt, säger Jenny Öhlund.

Skivkarriären kom av sig och hon började grubbla över framtid och karriärval.

"Aldrig mera dansband"

- Jag drabbades av en allvarlig kris och undrade om jag skulle hålla på med musik överhuvudtaget.

Jenny Öhlund hoppade av dansbandet Candela 1996 för att satsa på en solokarriär. I dag säger hon att första skivan, ""Lycklig", kändes trevande. Öhlund gjorde det som hon trodde förväntades av henne.

Skiva nummer två, som aldrig släpptes, skulle bli ett rejält steg bort från det gamla.

- Det blir aldrig mer dansband för mig. När jag började sjunga i Candela var det som vilket helgjobb som helst, säger Jenny Öhlund.

Skrev egna låtar

I studion träffade hon några av medlemmarna i sitt nuvarande rockband Holden. När samarbetet kom i gång, släppte det jobbiga successivt och hon började skriva låtar igen.

Holden släpper sin första skiva på ett litet skivbolag i maj.

- Jag har kanske inte synts så mycket i media, men man lever ju inte genom det som skrivs. Jag har jobbat mycket under åren, bland annat med Åsa Jinder och Totta Näslund.

- Jag saknar inte att vara min egen, jag vill spela i ett band. Det känns jättebra nu, säger Jenny Öhlund.

Tar inga genvägar

Hon håller med om att det varit enklare att ligga på ett större skivbolag och sälja Holden med sitt namn. Men hon vill inte ta några genvägar, musiken är nog, säger hon.

Fram till skivsläppet spelar Jenny Öhlund i musikalen "Evita" i Karlstad. Just nu pågår repetitionerna med Värmlandsteatern inför premiären i mars.

Maria Biamont