”Som att se någon kyssa ens flickvän”

MUSIK

Trent Reznor om att höra Johnny Cashs verison av ”Hurt”

Att höra Johnny Cashs hyllade version av industribandet Nine Inch Nails ”Hurt” för första gången var som ”att se någon kyssa ens flickvän”.

Det menar bandets frontfigur och låtskrivare Trent Reznor.

Foto: Att höra Johnny Cashs hyllade version av Nine Inch Nails ”Hurt” var som att se någon kyssa ens flickvän, avslöjar bandets frontfigur och låtskrivaren Trent Reznor.

Musikern tillägger att covern var mycket viktigare för honom än kommersiella priser som Grammy i en intervju med brittiska The Sun.

– Producenten Rick Rubin ringe mig och undrade hur det skulle kännas om Johnny Cash gjorde en cover på ”Hurt”. Jag svarade att det var smickrande men jag fick inga indikationer att den faktiskt skulle spelas in.

”Kändes konstigt”

– Det gick två veckor. Sen fick jag en cd på posten. Jag lyssnade på den och det kändes väldigt konstigt. Det var en annan person som förkroppsligade min mest personliga låt. Att höra den var som att se någon kyssa ens flickvän, berättar Nine Inch Nails-stjärnan.

Hyllar Cash

Men Trent Reznor hyllar även Cashs cover och kallar det en stor ära.

– Att Johnny Cash, en av de största låtskrivarna genom tiderna, ville göra en cover på min låt, det betydde mycket för mig. Att han tyckte att låten var värd att göra en egen tolkning av, säger han.