PETTER

Publicerad:
Uppdaterad:

En räddare i nöden (hiphop)

”Skriker ut min kärlek så hela världen vet medan alla stirrar blint på sin värdighet”

På ”Stockholm brinner (inte) igen” konstaterar Petter likt Orup att Stockholm har blivit kallt. Rapveteranen är trött på både sin hemstads ängslighet och på att spela tuff.

Att mogna är att inse vad som är viktigt och enligt Petter är det bara vänner, familj och kärlek som kan rädda dig i en hård värld. Sjunde plattan är full av ömhetsförklaringar i olika tempon: Driviga ”Jag älskar din stil” där gästande Timbuktu är i toppform, stillsamma balladen ”Längesen” med en smurfad Veronica Maggio på vacker sång, singeln ”Du gör min dag” med Magnus Carlsson-refräng och innerliga hyllningslåten ”U & me” till bästa vännen och ständige vapendragaren Sleepy.

Petters största styrka är förmågan att omge sig med bra medarbetare, vare sig det gäller heta nykomlingar från Ayla-kollektivet eller gamla Natural bond-kompisar, som kan komplettera där han själv brister.

Oumbärliga i Petter-klanen är också Collén & Webb. Producentduon som gjorde debuten ”Mitt sjätte sinne” till en klassiker är tillbaka och har skapat en själfull inramning till texternas värme.

Som en förlängning av svängigt självrannsakande ”Goddamnit” från 2007 är ”En räddare i nöden” ett tonsatt tacktal riktat till alla som gjort Petter till den han är.

Bästa spår: Sten & Stanley(!)-samplade ”Vem e Stor” ft. Stor.

Jenny Seth

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN