Icona Pop gör revansch på Summerburst

Av: Terese Ekelöw

Publicerad:

Duon aktuell med både filmroller och låtsläpp

1 av 2 | Foto: Ebba Olsson Wikdahl
Icona Pop ska bli fashionabla penntroll.

Superduon Icona Pop har gått från okända DJ:s till världsstjärnor.

De är aktuella med både filmroller och låtsläpp och nu återvänder de till Summerburst för revansch.

– Vi försökte göra revolt och smyga upp i DJ-båsen men då var det två vakter som stoppade oss, säger Aino Jawo.

Duon Icona pop, som består av Aino Jawo, 29, och Caroline Hjelt, 28, gör succé över hela världen. Superhiten ”I love it” tog världen med storm 2012 och sedan dess har de släppt två album och flera singlar. Popduon har även roller i den animerade filmen ”Trolls” som har svensk premiär i höst.

I sommar ska de spela på Summerburst i både Stockholm och Göteborg. Sist de spelade där, 2012, var de inte helt nöjda.

– Sist fick vi inte stå på mitten av scenen, utan på sidan av. Vi försökte göra revolt och smyga upp i DJ-båsen men då var det två vakter som stoppade oss. Vi var inte en av de stora akterna då så vi fick stå längre ner. Nu känns det som att det är revansch. Förhoppningsvis får vi stå i mitten i år, säger Aino Jawo.

Några som direkt såg duons potential var filmbolaget Dreamworks som castade dem för rollerna som mode-troll i ”Trolls”.

– Det var någon i teamet som tänkte oss. Jag tror att de hade sett någon intervju med oss, vi är ganska synkade eftersom att vi har sovit i samma säng i åtta år, säger Aino Jawo.

Musiken i filmen är producerad av Justin Timberlake och Icona Pop medverkade även i stjärnans musikvideo ”Can't stop this feeling” som släpptes i förra veckan.

– Vi hängde i studion och sjöng in med honom. Jag är ett stort 'Nsync-fan men jag vågade inte säga det till honom. Allt jag kunde tänka var, oh my god, om det här hade vart för tio år sedan så hade det varit det största som hänt mig. Och nu står man i ett bås och sjunger med honom. Men det var så avslappnat. Det kändes direkt som att jag känt honom i hela mitt liv, säger Aino Jawo.

Publicerad: