Avicii hyllas med aldrig tidigare spelat dj-set

Så firas Tim Berglings födelsedag

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

I dag skulle Tim ”Avicii” Bergling fyllt 31 år.

Han hyllas med ett aldrig tidigare sänt dj-set från Japan.

– Vi vill uppmuntra Tims fans och vi vill att alla unga människor ska veta att de inte är ensamma, säger pappa Klas Bergling i ett uttalande.

I dag skulle den världsberömda dj:n Tim ”Avicii” Bergling fyllt 31 år. För att fira hans födelsedag och samtidigt uppmärksamma psykisk ohälsa har den amerikanska radiostationen SiriusXM och stiftelsen Tim Bergling Foundation gått ihop, skriver Rolling stone.

I kväll och hela veckan hyllas den bortgångna producenten med sändningen ”Avicii Birthday Tribute for Mental Health Awareness”. Det är Aviciis egna dj-set från Osaka i Japan 2016. Ett set som aldrig tidigare spelats upp.

Tim Bergling, Avicii.
Foto: ANDREAS HILLERGREN
Tim Bergling, Avicii.

”Viktigt att prata”

Aviciis pappa Klas Bergling startade stiftelsen som jobbar för att motverka psykisk ohälsa efter sonens bortgång. Han kommer även att göra en exklusiv intervju till sändningen. Tillsammans med Anki Lidén, mamma till Tim Bergling, vill han passa på och tacka radiostationen.

– Anki och jag vill tacka Geronimo (programledaren) och SiriusXM för att de fortsätter att stödja Tims musik och för att de tar sig tiden att uppmärksamma den psykiska ohälsan i världen, säger Klas Bergling i ett uttalande.

– Vi vill uppmuntra Tims fans och vi vill att alla unga människor ska veta att de inte är ensamma. Det är viktigt att prata med någon, en familjemedlem eller en kollega, säger Klas Bergling i ett uttalande.

Tim ”Avicii” Bergling dog den 20 april 2018 i Oman efter en lång kamp mot psykisk ohälsa. Han blev 28 år.

”Avicii Birthday Tribute for Mental Health Awareness” finns att lyssna på fram till söndag 13 september på SiriusXM.

Foto: Shimoda Media
Klas Bergling och Anki Lidén, föräldrar till Tim Bergling.
Publicerad:

LÄS VIDARE