EMD gör comeback

Nöjesbladet avslöjar: Danny Saucedo, Erik Segerstedt och Mattias Andréasson släpper nytt

Pojkbandet EMD återförenas.

Nöjesbladet kan avslöja att Danny Saucedo, Erik Segerstedt och Mattias Andréasson gör comeback i ”Så mycket bättre” i höst.

– Jag kan väl bekräfta att det kanske blir nån liten återförening, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Tidigare i veckan syntes Danny Saucedo, 33, Erik Segerstedt, 36, och Mattias Andréasson, 38, i musikstudion tillsammans i flera Instagram story-inlägg.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att EMD gör comeback i höst. I TV4-programmet ”Så mycket bättre”.

– Den här säsongen ska ju vara extra allt, så det är tänkt som en överraskning. De ska göra en cover på GES, säger en källa med god insyn.

”Så mycket bättre” firar 10 årsjubileum genom att bjuda in en stor mängd tidigare deltagare för att göra covers på varandras låtar och att Danny Saucedo är en av dem, bekräftade TV4 redan i april.

Och där får han nu sällskap av sina tidigare bandkollegor från EMD, Erik Segerstedt och Mattias Andréasson, enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare.

Alla tre slog igenom i ett annat TV4-program, ”Idol” och bildade tillsammans superpojkbandet EMD 2007. Våren 2009 tävlade de i Melodifestivalen med låten ”Baby goodbye”. Nu kommer de alltså göra en cover på en låt av en annan svensk supergrupp, GES, som bildades 1994 av Thomas ”Orup” Eriksson, 60, Niklas Strömstedt, 60, och Anders Glenmark, 65. GES har hits som ”När vi gräver guld i USA” och ”En jävel på kärlek” på sitt samvete, men vilken låt EMD kommer att framföra i ”Så mycket bättre” har Nöjesbladet ännu inga uppgifter om.

”Vi ville träffas”

När Nöjesbladet når Erik Segerstedt över telefon skrattar han över att Instagram-klippen från musikstudion tillsammans med Danny Saucedo och Mattias Andréasson väckt uppmärksamhet hos fans och medier.

Vi är jättenyfikna.

– Det är alla, säger han och skrattar.

Vad handlar det om då?

– Vi har bara setts. Vi sa att vi skulle ses i studion för att vi ville träffas, så hade vi nån liten bit där som vi sjöng på, det är inte mer än så.

Men när Nöjesbladet tar upp uppgifterna om att de spelat in en ny låt som ska släppas skattar han bara:

– Det har jag inga kommentarer till.

”Inte helt taget ur luften”

För vi har förstått att det har med ”Så mycket bättre” att göra, att ni ska vara med där?

– Nej, ingen kommentar, det där känner jag inte alls till.

Men TV4:s Martin Nygård, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”, bekräftar Nöjesbladets uppgifter.

– Jag kan väl bekräfta att det kanske blir nån liten återförening, eftersom du har jobbat så hårt med den här nyheten. Det är inte helt taget ur luften, säger han och skrattar.

Är det här årets stora överraskning som vi förstör när vi avslöjar det nu?

– Nej, det kommer bli fler oväntade saker i höst. Vi har lite annat att presentera också. En sån här sak var viktigast att hålla hemlig inför inspelningen så att det blev en överraskning för dem som är med och alla program är ju klara nu, säger Martin Nygård.

Publisert:

LÄS VIDARE