”Hultsfred är som att komma hem”

MUSIK

Sahara Hotnights lovar att maxa på sin favoritfestival

Sahara Hotnights återvänder år efter år till Hultsfredsfestivalen.

I kväll lovar de maxa.

– Vi vill bjuda igen eftersom det är en så bra festival, säger Johanna Asplund.

De spelade på Hultsfred första gången 1997. Då stod Sahara Hotnights på festivalens minsta scen – men arrangören var imponerad över deras show och bad dem komma tillbaka.

– Sedan dess har vi varit där typ varje år, det har blivit som hemma, säger Josephine Forsman, 28.

På lördag står Maria Andersson, 27, Jennie Asplund, 29, Johanna Asplund, 27 och Josephine på huvudscenen Hawaii och de planerar att bjuda på en show utöver det vanliga.

Gillar stämningen

– Vi ska maxa med fjädrar, stråkkvartett och gästspel av fantastiska Andrew WK. Vi har lagt extra krut på Hultsfred, vi vill bjuda igen eftersom det är en så bra festival, säger Johanna.

– Ja, vi har alltid jävligt kul där, bra spelningar, bra stämning och bra häng. Det är det det handlar om – och då man vill återvända, säger Jennie.

Annars har Sahara Hotnights försökt att undvika spelningar på samma festivaler som tidigare år.

– Vi gjorde ganska många festivaler i fjol så vi kände att vi inte skulle göra samma i år. Men jag måste erkänna att det svider lite när det är Peace & love och så fint väder och vi inte är där, säger Johanna.

– Och svenska folket börjar gilla stadsfester som Way out west, Where the action is och Peace and love. Därför är det extra kul med Hultsfred där man fortfarande får tälta i skogen. Sen får Hultsfred förstås hänga med i utvecklingen och inte leva på gamla meriter – även om de gör det med oss som är där varje år, haha, säger Josephine.

”Segt skrivarår”

Men efter festivalsommaren väntar skrivarbunkern.

– Ja, det blir ett långt, segt, utdraget skrivarår, säger Maria Andersson.

Skrivandet på nya albumet har just kommit igång, trots att de släppt albumet ”Sparks” tidigare i år.

– För vissa verkar det säkert konstigt att vi redan börjar nästa platta. Men ”Sparks” är trots allt ett coveralbum och man är väldigt sugen på egna låtar. Covers har inte samma livslängd som egna låtar. Eftersom det inte är personliga texter så tappar man lite känslan för låten, säger Johanna.

I sommar ska Maria och Jennie även hinna med en resa till USA.

– Vi gör en tur till Los Angeles. Vi ska hänga lite och hitta nya samarbetspartners och vårda gamla, det var ett tag sedan vi var där, säger Jennie.