”Gratis musik är naturligt”

avKerstin Magnusson

Publicerad:
Uppdaterad:

Flickidolen om gratisgig, nya skivan och schlager

”Det här med gratis musik på nätet har funnits naturligt för mig sedan jag var 12. Det är inget konstigt i det”, säger Darin.

Money for nothing?

Darin fick i alla fall inte en spänn för gårdagens spelning på Fryshuset.

Darin bjöd sina fans på en gratisshow på Fryshuset i Stockholm i går.

Försökte du köpa biljett till konserten i Stockholm i går?

Tyvärr, det gick inte. Överhuvudtaget.

Spelningen inför Darins albumsläpp den 3 december var nämligen helt gratis, och gick även att se i sin helhet, live, på myspace.com.

En form av service till fansen som Darin Zanyar tar emot med öppna armar.

”En generationsfråga”

– Det här med gratis musik på nätet har funnits naturligt för mig sedan jag var 12. Det är inget konstigt i det. Jag tror det är en generationsfråga. Frågar man äldre artister så är de ofta mer skeptiska, säger Darin som nu har hunnit fylla 21 år.

Är du orolig för att inte sälja skivor om man ändå bara kan ladda ner dem?

– Jag laddar ju ner själv, fast på Itunes. Och nej, det är jag inte ett dugg orolig för. Det är så överallt i skivbranschen, och nu får man satsa på annat, typ fler spelningar och annan pr, säger Darin.

”Flashback” har skapats under en period på två år, och Darin är mer än nöjd med resultatet. Singeln ”Breathing your love” är redan släppt.

– Det känns coolt, fräscht och ungt. Och jag har verkligen hittat rätt, det här är min grej. Jag har varit med och kontrollerat varenda detalj på plattan, säger Darin.

Inte schlager-joker

Nu kallar även musikbranschens franska filial.

– Det är skitkul, jag har blivit signad av ett franskt bolag. Jag åker ner i december och börjar prata med skivbolagsfolket, gör lite pr och så. Jag kan faktiskt lite franska också, kanske bor jag i Paris ett tag.

Hinner du hem till Melodifestivalen? Det ryktas att du ska vara med som joker i år?

– Nej, det blir inget med det. Det känns inte rätt just nu. Men man ska aldrig säga aldrig. Någon gång i framtiden kanske, säger han.

Publicerad: