FM-skval och beige blues

Foto: INTE KUL John Mayer gillar rock, funk och blues och har några goda melodier. Men mer är det inte.
MUSIK

Från Amerika - det stora landet som redan givit världen Hootie & The Blowfish och Dave Matthews Band - kommer nu John Mayer, en ung hes man i grå t-shirt som gillar att spela gitarr och sjunga om den stora kärleken och vars video "Your body is a wonderland" ni förmodligen inte lyckats undgå på musikkanalerna.

Ännu en gång har marknadskonceptet "vanlighet" firat triumfer som i hemlandet räckt till både fina placeringar på Billboard-listan och en Grammynominering.

Killen gillar uppenbarligen rock, funk och framför allt blues men när han blandar ihop favoritingredienserna till sin egen akustiskt lunkande mix lyckas han inte bara fila bort alla kanter. Han klistrar skumgummi över de rundade hörnen också.

Några goda melodier kan skönjas och man känner ibland ansatser till nerv och liv i låtarna - om än sällan i de generöst tilltagna gitarrsolona - men så fort det ser ut att kunna explodera lite är det som om den store FM-rockguden kommer in och drar i tömmarna så Mayer och hans trio inte ska ramla in i något oväntat.

Blues? Knappast. Kvällens färg är beige.

John Mayer

Håkan Steen

ARTIKELN HANDLAR OM