Skivrecensioner

Isak Danielsons röst bländar och berör

Av: 

Natasha Azarmi

23-åringen Isak Danielson jobbar flitigt och har släppt tre album inom loppet av tre år.

23-åringen Isak Danielson jobbar flitigt och har släppt tre album inom loppet av tre år.

Foto: Albin Lager

MUSIK

ALBUM Isak Danielson har en röst som ofta saknar motstycke.

Men musiken lyckas inte alltid matcha sången.

Betyg: 3 av 5 plus
Isak Danielson
Tomorrow never came
IOD Entertainment/The Orchard


POP Isak Danielson har en röst som är svår att likna vid någon annan. För att ge ett hum om hur den låter går det absolut att dra paralleller till internationella namn som Hozier, Anohni och Sam Smith.

Men 23-åringen från Göteborg besitter en djup och känslosam klang som är alldeles egen. Den har resulterat i en trogen fanskara världen över och efter att en av Danielsons låtar blivit viral på videoappen Tiktok finns lyssnarna numera även i Mellanöstern och Östasien.

Sedan 2018 års debutalbum ”Yours” har Isak Danielson gjort musik om de stora tankar och känslor som präglar ungdomen, ofta med hjälp av storslagna och känslofyllda pianoballader.

”Tomorrow never came”, sångarens tredje album på lika många år, fortsätter att samla fina dagboksanteckningar och kärleksanekdoter. ”I wrote our names on our kitchen table if you ever forget that you love me” sjunger han på senaste singeln.

Men ett helt album med bara smäktande ballader kräver väldigt starka melodier från början till slut, annars blir de svåra att urskilja. Och efter en imponerande början tappar ”Tomorrow never came” udden halvvägs in.

Dessutom känns Danielsons musik stundvis anonym och i behov av ett tydligt ID, ta bort rösten och det går knappt att gissa vem avsändaren är.

Det är precis i början som sångaren är som bäst. I vackra ”Almost heaven” vilar en gripande förtvivlan i hans röst när han undrar om hoppet väntar på andra sidan livet. Trots stråkar och crescendo låter det som att Isak Danielson sitter helt själv vid pianot och tömmer känslorna över sitt instrument.

Då känns musiken lika stark som den stora rösten.
BÄSTA SPÅR: ”Almost heaven”.


LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!


LÄS ÄLDRE SKIVRECENSIONER HÄR!


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik


ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

10 plattor från 1971 att damma av igen

ÄMNEN I ARTIKELN

Skivrecensioner

Musikrecensioner

Musik

Isak Danielson

Pop