Lite slappt, Dismember

Publicerad:
Uppdaterad:

Dismember

Konsert på Skylten i Linköping.

LINKÖPING. – Är ni trötta efter alla dessa jävla kristna helger, eller?

Frontmannen Matti Kärkis omaskerat uppgivna ord mellan ”Soon to be dead” och nya kvarnstenen ”Tragedy of the faithful” känns faktiskt långtifrån tagen ur luften.

Att Dismember turnerar Sverige är ungefär lika frekvent som att ett hockeylag från Smålands Jerusalem vinner SM-pokalen, men trots detta har bara drygt 70 personer löst entré till premiären.

För avslappnade

Under sådana förutsättningar är det således inte så konstigt att det blir som det blir. Därmed inte sagt att Stockholmskvintetten på något sätt gör bort sig, men den alltför uppsluppna inramningen får medlemmarna att sänka garden och bli lite för avslappnade för sitt eget bästa. Inledningar på låtar slarvas bort, mellansnacket består ofta av nonsensdialoger mellan sångaren och grabbarna längst fram och den allt annat än ömma ljudbilden släpper stundtals igenom enbart trummor och sång.

Fläskig låtskatt

Men – och det här är ett viktigt sådant – det går inte att ifrågasätta gruppens fläskiga låtskatt, speciellt då urvalet består av köttstycken från främst debuten ”Like and ever flowing stream” och färska kanonaden ”Where ironcrosses grow”, kompletterat med bland annat ”Casket garden”, ”Of fire” och ”Dreaming in red” som extra fettrand.

Med sådana muskler på slaktbänken är det svårt att göra helt fel, men jag tror inte att jag går händelserna i förväg om jag utlovar mer koncentration i Göteborg i kväll och Stockholm i morgon.

Allt annat vore en fet skandal.

Mattias Kling

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN