- Jag låg på psyket

MUSIK

Klas Åhlund i djup livskris efter skilsmässan från Paola

Teddybears Sthlm har gjort sin skilsmässoplatta.

Arbetet med "Fresh" kantades av en djup livskris för gitarristen Klas Åhlund.

- Jag har gått igenom en skilsmässa, legat på psyket...

Foto: SCANPIX
SKIVAKTUELL MED TEDDYBEARS "Teddybears nya platta är både upplyftande och fylld av allvar". Gitarristen Klas Åhlund har gått igenom en livskris men är tillbaka i god form. "Jag mår som en prins nu och trivs alldeles utmärkt med läget. Vi är bättre än någonsin och jag lovar att det kommer att märkas på scen också", säger han.

Färska skivan "Fresh" är den efterlängtade uppföljaren till Teddybears Sthlms hyllade "Rock"n roll high school", som kom för fyra år sedan.

Ett glatt festbudskap.

Men också ett stråk av allvar.

I tidningen Elle beskriver bandmedlemmen Klas Åhlund arbetet med skivan som "en otroligt sjuk tid i mitt liv".

En mörk tid

- Jag har gått igenom en skilsmässa, legat på psyket, säger han till Elle.

I höstas gick han och sångerskan Paola Åhlund skilda vägar. För Aftonbladet berättar han nu hur den mörka tiden påverkat skivan.

- Ja, jag och Paula skilde oss i höstas. Då var det otroligt tryggt att få ha ett fokus på musiken. Ju stormigare det blir runt omkring en, desto lättare blir det att gå in i musiken, säger Klas Åhlund.

Men han vill inte prata närmare om händelserna som ledde till att han hamnade på psyket.

Fick ta snytingar

- Nej, det känns alldeles för privat och är inte något jag vill exploatera. Det är hårt, men jag har klarat ut det med dem det berörde. Och med mig själv också, säger han.

Hur har det här påverkat skivan?

- I mycket av den musik jag gillar som är upplyftande, finns också ett stråk av allvar. Så att det gör ont samtidigt. Jag tycker att det gjort skivan ännu bättre att jag fick ta lite snytingar under tiden. Att göra skivan blev en stadig punkt i tillvaron, säger han.

Aktuell med skivan

Björn Solfors