Stjärnorna gör egen stödgala

MUSIK

Schlager-artisterna samlas för två konserter i Stockholm

Några av Sveriges största schlagerstjärnor anordnar en stödgala för flodvågens offer.

Med Kayo och Gladys del Pilar i spetsen vill kändisarna nu göra en insats för alla dem som drabbats.

- Vi har redan satt in pengar, men kände att vi kunde göra betydligt mer, säger Kayo.

Foto: initiativtagare Kayo och Gladys del Pilar har på egen hand dragit ihop en stödgala för flodvågens offer. På galan kommer ett flertal svenska schlagerstjärnor att uppträda.

Flera av landets populäraste schlagerstjärnor går nu samman för att gemensamt samla in pengar till dem som drabbats av jordbävningskatastrofen i Asien.

Artister som Nanne Grönvall, Orup, Andreas Lundstedt, Jan Johansen, Fredrik Kempe och Blossom Tainton kommer att sjunga på konserten "Stöd Asiens drabbade".

Initiativtagare är de tidigare Afrodite-medlemmarna Gladys del Pilar och Kayo som sedan en vecka intensivt har arbetat med förberedelserna.

"Otillräckliga"

- Vi kände oss otillräckliga och fjuttiga. Vi har ju ett yrke där vi nu för en gångs skull kan bidra med något gott, säger Gladys del Pilar.

- Jag kände att det inte bara räckte för mig att sätta in pengar på ett konto. Som artist kan jag göra betydligt mer än så, säger Kayo.

På söndag framför artisterna två konserter i Sofiakyrkan på Söder i Stockholm. Artisterna arbetar tillsammans med Ulf Lidman, prästen som tidigare bland annat har anordnat de uppmärksammade regnbågsmässorna.

Frivillig kollekt

Entrén på hundra kronor går oavkortat till Lutherhjälpen och dessutom kommer en frivillig kollekt att tas upp.

- De som arbetar med galan ställer upp helt utan ersättning. Vi har fått enormt mycket hjälp, bland annat från flera företag. Alla som vi har kontaktat har sett det som en självklarhet, berättar Gladys del Pilar.

Både hon och Kayo har berörts av det som hänt och tycker det är viktigt att det finns många mötesplatser efter den fruktansvärda katastrofen.

- Människor behöver träffa varandra fysiskt för att känna samhörighet och stöd. Jag hoppas att det här kan bli ett bra tillfälle för det, säger Kayo.

Svenska artister stöttar offren

Nöjessverige sluter upp för att hjälpa flodvågens offer.

Stödinsatserna från svenska artister bara ökar.

Här är ett axplock.

Daniel Nyhlén