Veckans singlar: Demi Lovatos sorgliga återfall

SINGLAR Demi Lovato har gjort en av årets sorgligaste ballader.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
Demi Lovato
Sober
Island/Universal
POP Låtskrivaren, skådespelaren och artisten från Alburquerque har gjort en av årets sorgligaste låtar. Precis som många andra artister ur hennes generation har Demi Lovato varit brutalt självutlämnande. Hon är bipolär. Hon har haft ätstörningar. Hon har missbrukat alkohol och droger. I mars i år firade hon att hon varit nykter i sex år. Därför är nya singeln ”Sober” isande. Med darrande röst sjunger Demi Lovato att hon haft ett återfall. ”Sober” är ett öppet brev från någon som säger att hon dör inombords, som ber om att bli väckt när hon har slutat skaka, håll om mig, jag är ensam, förlåt. Refrängen är lika hudlös som en ballad av Adele:

”Mama, I’m so sorry I’m not sober anymore / And daddy please forgive me for the drinks spilled on the floor / To the ones who never left me / We’ve been down this road before/ I’m so sorry, I’m not sober... anymore.”

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
Big God
Florence + The Machine
Universal
POP Texten är fylld av kristen symbolik. När Florence Welch sjunger om Gud blir han en kärlek och ett spöke som hon behöver men aldrig är där. Det går naturligtvis också att tolka orden som en relation med en verklig person. Ödesmättade ”Big God” är ännu ett bevis på hur mycket Kate Bush fortfarande inspirerar dagens popmusik.


Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
Spiritualized
I’m your man/A perfect man
Bella Union
ROCK Efter lång tids frånvaro återvänder Jason ”Spaceman” Pierce till jorden. ”I’m your man” är en bedårande soulballad som svävar i rymden tillsammans med John Lennon. ”A perfect man” bygger i sin tur på stjärnstoft som blev över efter titelspåret på det mästerliga albumet ”Ladies in gentlemen we’re floating in space”.


Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
Peter LeMarc
Alla djävlars dag
LeMarc
ROCK I dag är Peter LeMarc åter igen en artist som spelar in sin musik med enkla medel i en källare. Han ger ut den själv, kanske utan att bry sig om någon lyssnar eller frågar efter honom. Det låter som att han börjar om, men med en erfarenhet som byggts upp under åren då publiken fortfarande köpte skivor. ”I Karlssons källare” finns på Spotify och hembrända cd-skivor i mycket begränsad upplaga. Det bästa spåret är en giftig uppgörelse med den svenska samtiden. Musiken tänder ett ljus i Memphis.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE